ΓΡΑΜΜΑ (Ενός μεγάλου!) ΣΤΟΝ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ


Άγιε μου αη Βασίλη,
Αποφάσισα φέτος να σου γράψω κι εγώ για να είμαι στο ΠΛΑΙΣΙΟ του πνεύματος των ημερών, γιατί δεν μου αρέσουν τα PUBLIC και τα MEDIAMARKT.
Πάνε χρόνια πολλά, πόσα  δε θυμάμαι πια, που τραγουδούσαμε:
«Αγιοβασίλης έρχεται Γενάρης ξημερώνει..» και συνεχίζαμε, (τότε που ξέραμε πως είσαι ένα σοφός παππούλης που ήθελες να μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά) στον ενικό πάντα η συνομιλία μας, γιατί δεν ξέραμε από πληθυντικό της ευγενείας και της πολυκατοικίας:
« -Βασίλη, πούθεν έρχισαι και πούθε κατιβαίνεις;
Αν έρχισαι απ’ το δάσκαλο, πες μας την Αλφαβήτα.
-Η αλφαβήτα ήταν χλωρή κι απόλυκε κλωνάρι
Κλωνάρι χρυσοκλώναρο, χρυσό, μαλαματένιο…».
Ύστερα τα παιδιά έμαθαν άλλα κάλαντα. Αρχιμηνιά κι αρχή χρονιά και σε εξορίσανε. Καμία αναφορά σε σένα. Κι ύστερα άλλα κι άλλα και .. φτάσαμε στα γράμματα, στο ΠΑΡΚΟ ΕΥΧΩΝ κι άλλες καλικατζούρες.
 Άλλαξες κι εσύ, έγινες ένας παρδαλός χοντρομπαλάς. Άλλαξες πατρίδα. Σε κουβαλάνε τάρανδοι, μπαίνεις σε καμινάδες, φέρνεις δώρα, εξαργυρώνεις δωροεπιταγές,Bonus κι άλλα κι άλλα…  (Κάποιος δάσκαλος πέρσι τόλμησε να πει στα παιδιά κάποιες μικρές αλήθειες για σένα και τον στείλαν στο πειθαρχικό για απόλυση. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν κάποιες ‘ψυχολόγοι’ που έχουν στασίδι στην Ελένη, στην Τατιάνα και στα μαυρα τα σκοταδια!)
Εγώ σου γράφω για να σου πω πως δε θέλω δώρο!  Εμείς οι μεγάλοι τα έχουμε όλα πια!
-Προστάτες έχουμε. Όχι αγγέλους. Γεράκια του ΝΑΤΟ εχουμε εδώ, δίπλα μας, βολτάρουν στο Αιγαίο και παντού.
-Σωτήρες έχουμε. ΘΕΣΜΟΥΣ τους λέμε εμείς, να μαθαίνεις κι εσύ.
-Χαρά; Έχουμε. Είναι χαρά να ψωνίζεις από…
-Τύχη; Έχουμε. Τύχη στη στιγμή! Όσο περισσότερο ψωνίζεις…. τόσο περισσότερο κερδίζεις BONUS πόντους.
-Παιγνίδια; Είμαστε εμείς για να παίζουν οι Μπούληδες, οι Κούληδες, οι Φώφηδες κι από κοντά ένα σωρό λακέδες και φιλελέδες.
-Τσίπ’ρα; Ε! μας άρεσε…. πρώτη φορά…. κι έχουμε.  Εδώ στη Λάρ’σα συνηθίζουμε να πίνουμε πολλά τσίπρα τα μεσημέρια, να πάνε τα φαρμάκια κάτω.
Δε μας λείπει τίποτα. Και γάλα έχουμε, φρέσκο 10 ημερών και γάλα σόγιας έχουμε εγγυημένο από τις καλλιέργειες της Μονσάντο και του … πουλιού έχουμε! Και ψωμί έχουμε. Από σιτάρι και με εννιά σπόρους! Και χωρίς γλουτένη. Και γλουτένη χωρίς γλουτένη!
Ούτε οι ευχές για χρόνια πολλά έχουν νόημα. Πάντα νέοι! Έχουμε τα ελιξίρια της νεότητας.  Μπότοξ, λίφτιγκ, αντιρυτιδικές κρέμες, λιποδιαλυτές, βιάγκρα … και πολλά άλλα. Έχουμε απ’ όλα πια.
Άααα. Και «καλή θέληση» έχουμε βάλαμε και πρεσβευτές της όλες τις φιρμες. Αμ πώς.
Και τώρα τις γιορτές γινόμαστε και φιλάνθρωποι!!!! Πολλή φιλανθρωπία… Τόση που δεν τη σηκώνει ο πλανήτης. Και για να μη βουλιάξει, στέλνουν πολλούς στον άλλο κόσμο, τους στέλνουν να βουλιάξουν στο Αιγαιο και σε όλη τη Μεσογειο!
Άγιε μου Βασίλη, καλό ταξίδι νάχεις.
 Με ενημερώνει η ΝΑΣΑ για το δρομολόγιό σου. Στο λέω με ΑΓΑΠΗ. Και δεν είμαι μόνος.  Εχω κι άλλον ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΊ. Είμαστε πολλοι.
ΥΓ. Παραλίγο θα το ξεχνούσα.  Αν χωράει στο σακί σου βάλε να μας φέρεις και… λίγη ΑΝΘΡΩΠΙΆ. Τίποτα άλλο.

Θανάσης Παπαθανασίου 
Share on Google Plus

0 σχόλια: