Ο Άγιος Βασίλης του καθενός.............

To μεγάλο ερώτημα που απευθύνουν τα παιδιά και καλούνται να απαντήσουν οι μεγάλοι είναι: "Υπάρχει Άγιος Βασίλης;"
Το ερώτημα των παιδιών είναι κρίσιμο. Δεν επιθυμούν στην ουσία να μάθουν αν υπάρχει το φυσικό πρόσωπο, διότι ποτέ δεν το γνώρισαν. Επιθυμούν να μάθουν αν υπάρχει εκείνο το "πνεύμα" που μπορεί να λαμβάνει τις σκέψεις, τις επιθυμίες, τις ανάγκες τους. Διότι αν υπάρχει τότε θα είναι χρήσιμο σε κάθε ηλικία και όχι μόνο στη  μικρή.

Εμείς οι μεγάλοι δεν χρειάζεται να απαντούμε λοιπόν σύμφωνα με εκείνο που σίγουρα δεν υπάρχει. Γιατί τα παιδιά δεν ρωτούν αυτό. Ρωτούν με αγωνία αν υπάρχει μια "ψυχή" στον κόσμο αυτό, που λαμβάνει και εκπέμπει στην δική τους συχνότητα. Ρωτούν αν υπάρχει και κάτι από εκείνα που δεν βλέπουν. Ποιος λοιπόν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να τους απαντήσει ..."όχι".
 Πληροφορήστε λοιπόν τα παιδιά  ότι κάθε ανταπόκριση δεν είναι υλική και κάθε απάντηση δεν έρχεται  αποκλειστικά και μόνο τα Χριστούγεννα. Ότι πράγματι μια παγκόσμια ψυχή μας σκέφτεται και μας ακούει με την δύναμη της ανάγκης μας και πως κάθε απαίτηση καταστρέφεται και κάθε προσδοκία μεγαλώνει.

Ότι τα δώρα έρχονται σε κάποιους και αργότερα κατευθύνονται σε άλλους και πως επειδή δεν φτάνουν για όλους, τα λαμβάνουν όλοι με διαφορετικό τρόπο από λίγο. Και πως τον Άγιο Βασίλη θα τον ανακαλύψει ο καθένας μέσα του, εφόσον ειλικρινά και επίμονα το επιθυμεί!!!
Share on Google Plus

0 σχόλια: