5 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι γυναίκες με στιλ

Έχετε παρατηρήσει αυτές τις γυναίκες που είναι πάντα στην τρίχα;

Που φοράνε κομμάτια που εσείς ποτέ δεν θα συνδυάζατε στο ίδιο σύνολο αλλά και πάλι δείχνουν υπέροχες; Από τη στιγμή λοιπόν που δεν μπορείτε να τους κλέψετε τη μυστική μαγική συνταγή, μάθετε ποια είναι τα 5 θανάσιμα αμαρτήματα του styling και αποφύγετέ τα και εσείς. Τι κάνουν λοιπόν οι στυλάτες γυναίκες;

    Δεν ακολουθούν μία τάση απλώς επειδή υπάρχει

Πλέον κάθε εβδομάδα εμφανίζεται και ένα καινούργιο αντικείμενο στον κόσμο της μόδας που όλες θέλουν να το κάνουν δικό τους. Εάν παρατηρήσετε όμως, οι γυναίκες με στυλ ποτέ δεν νιώθουν αυτόν τον εξαναγκασμό. Γι’ αυτό, μην αισθάνεστε άσχημα επειδή δεν καταφέρνετε να ακολουθήσετε κάθε νέα τάση, γιατί δεν ταιριάζουν όλες οι τάσεις σε όλες τις γυναίκες. Ακόμη κι αν επικρατεί πανδαιμόνιο με τα κροπ-τοπ μπλουζάκια, η μοναδική που θα κρίνει εάν είναι όντως κατάλληλο το ρούχο για εσάς, είστε εσείς και μόνο. Εάν νιώθετε ότι σας ταιριάζει, τότε τι περιμένετε; Φορέστε το!

    Δεν ντύνονται για άλλους ανθρώπους

Οι γυναίκες που πραγματικά αγαπούν τη μόδα, ντύνονται για να ευχαριστήσουν τον εαυτό τους και όχι τους γύρω τους. (Και κυρίως όχι τους άντρες!) Οι γυναίκες βλέπουν τη μόδα σαν μία μορφή έκφρασης και ντύνονται όπως θέλουν επειδή αυτό τις κάνει χαρούμενες. Εδώ ισχύει και η φιλοσοφία της Μαρί Κοντό: εάν ένα ρούχο -ας πούμε μία τιρκουάζ ολόσωμη φόρμα με ένα σχοινί για ζώνη- σας ευχαριστεί όταν το φοράτε, τότε θα πρέπει να το φορέσετε ανεξάρτητα με το αν θα το έκαναν οι υπόλοιποι άνθρωποι.

    Δεν φοράνε ρούχα που δεν είναι ακριβώς στο νούμερό τους

Οι γυναίκες που εκτιμούν τη μόδα, εκτιμούν ισάξια και έναν καλό ράφτη. Ορισμένες αλλαγές, ασήμαντες για τους περισσότερους, σε ένα ρούχο είναι αυτές που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Ναι, κοστίζει λίγα περισσότερα χρήματα από το να διαλέγατε κατευθείαν το ρούχο από το ράφι του καταστήματος, όμως μακροπρόθεσμα, αξίζει να έχετε μερικά κομμάτια που σας ταιριάζουν γάντι παρά να έχετε έναν τόνο ρούχα που δεν σας κάθονται καλά.

    Δεν φοράνε ρούχα μέσα στα οποία δεν αισθάνονται απολύτως άνετα

Εάν πρόκειται να περιφέρεστε αμήχανα έχοντας ένα ντύσιμο που σας κάνει να αισθάνεστε αμήχανα, καλό είναι να μην το φορέσετε καθόλου εξαρχής. Όταν δεν νιώθετε άνετα φορώντας ένα ρούχο, το πιο σίγουρο είναι πως αυτό θα αντικατοπτρίζεται στις εκφράσεις του προσώπου και στη γλώσσα του σώματός σας. Έστω κι αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία για την εμφάνισή σας, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προσπεράσετε το ρούχο που σας προκαλεί αυτή την αίσθηση, παρά να  ξοδέψετε όλη σας την ενέργεια στο να αναρωτιέστε αν τα μπράτσα σας φαίνονται χοντρά ή όχι.

    Δεν κακομεταχειρίζονται τα ρούχα τους

Όταν γυρνάτε σπίτι μετά από μία εξαντλητική ημέρα, πετάτε όλα σας τα ρούχα στο βουνό της καρέκλας ή ακόμη και στο πάτωμα; Ναι, ε; Αυτό είναι κάτι που κάθε γυναίκα της μόδας που σέβεται τον εαυτό της δεν θα έκανε ΠΟΤΕ. Η γκαρνταρόμπα της έχει πολύ μεγάλη αξία για εκείνη. Τι πρέπει να κάνετε; Κρεμάστε τα ρούχα σας ή διπλώστε τα προσεκτικά για να αποφύγετε τις ζάρες ή οποιαδήποτε άλλη φθορά. Ειδικά αν ξοδεύετε επιπλέον χρήματα και χρόνο για να ράβετε τα ρούχα στα μέτρα σας, είναι σοφότερο να τους φέρεστε με σεβασμό.

Bovary.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια: