Ο γύρος του κόσμου με 80 ποτά

Όλοι αγαπάμε να βγαίνουμε έξω το βράδυ και να χαλαρώνουμε πίνοντας το ποτό μας. Πηγαίνοντας σε μπαράκια πολλές φορές αν δεν ξέρουμε τι θέλουμε να πιούμε καταλήγουμε να περιεργαζόμαστε τον κατάλογο και στο τέλος να παραγγέλνουμε μπύρα ή κρασί γιατί είναι η ασφαλής επιλογή.
Στις εικόνες έχουν αποτυπωθεί το εθνικό ποτό 80 διαφορετικών κρατών αλλά και ο παραδοσικαός τρόπος σερβιρίσματός τους. Εκείνα που είναι γνωστά περισσότερο είναι φυσικά η κόκα κόλα των Αμερικανών, που δεν εμπεριέχει καθόλου αλκοόλ, το τσάι της Ινδίας, η βότκα της Ρωσίας, η τεκίλα του Μεξικού, το τζιν της Αγγλίας αλλά και το σάκε της Ιαπωνίας. Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το ελληνικής καταγωγής ούζο, που είναι παγκοσμίος γνωστό ως το εθνικό ποτό της χώρας μας.
Εκείνα που ξεχωρίζουν για το περίεργο όνομά τους είναι το Akhavit της Δανίας, το Bajtra της Μάλτας, το Becherovka της Τσεχίας, το Brennivin της Ισλανδίας,το Chibuku της Ζιμπάμπουε, η Hinano Beer της Αιτής αλλά και το Kuche Κuche του Μαλάουι.
Αυτά που προκαλούν εντύπωση για την παρουσίασή τους είναι το Brandy Sour της Κύπρου, το Jenever της Ολλανδίας, το Kava από τα νησιά Φίτζι, το Grappa της Ιταλίας, το Mohito της Κούβας, το Sake της Ιαπωνίας, το Tea της Ινδίας και το Tej της Αιθιοπίας.
Σε όποια χώρα κι αν ταξιδέψετε, αξίζει να δοκιμάσετε κάποιο από τα παραδοσιακά εθνικά ποτά της. Αλλά ακόμη κι αν δεν μπορέστε να βρεθείτε σε αυτές τις χώρες αναζητήστε εξεζητημένα μπαρ με μπάρμαν γνώστες του είδους και καταλόγους με ποικιλία ποτών για να δοκιμάσετε πολλές νέες γεύσεις.
Τολμήστε να δοκιμάσετε κάτι νέο ακόμη κι αν τελικά δεν θα ανταποκριθεί στα δικά σας γούστα. Εσείς ποιο από αυτά θα θέλατε να δοκιμάσετε;
Ηρώ Μπρότση
Συντάκτρια στο Statusvoice.gr

Πηγή: www.wineinvestment.com

Share on Google Plus

0 σχόλια: