«Οι 9 μεγαλύτερες παρανοήσεις για τις κολόνιες και τα αρώματα

Τα αρώματα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για να καλλωπίσει τόσο μια γυναίκα όσο και ένας άνδρας την εμφάνισή τους. Καθένας μας επιλέγει εκείνο το άρωμα που ταιριάζει περισσότερο στα πιστεύω και την ιδιοσυγκρασία του. Είναι το στίγμα και πολλές φορές το σήμα κατατεθέν για κάθε φύλο, ώστε να προσελκύσει το έτερο φύλο και να το «διεγείρει» μέσω της αίσθησης της όσφρησης. Ένα άρωμα αναμφισβήτητα αποτελεί την προσωπική σφραγίδα ενός ατόμου και η επιλογή του το αναδεικνύει ανάμεσα στο πλήθος.
Εντούτοις, τα αρώματα είναι αρκετά «παρεξηγημένα» από τους καταναλωτές. Ακόμα και το όνομα τους μπερδεύει. Πολλοί πιστεύουν ότι οι κολόνιες (“colognes”) είναι για τους άνδρες και τα αρώματα (“fragrances”) για τις γυναίκες. Παρά ταύτα, οι όροι αυτοί αναφέρονται κυρίως στη συγκέντρωση αρωματικών ελαίων στο άρωμα, ο οποίος είναι ο βασικός, ουδέτερος ως προς τον χαρακτηρισμό όρος.
Υπάρχουν και άλλες παρανοήσεις σχετικές με τα αρώματα και σε αυτές θα μας δώσει απαντήσει ο ειδικός στα αρώματα Dr Marlen Elliot Harrison.
#1Μύθος: «Τα αρώματα πρέπει να αποθηκεύονται στο μπάνιο»

Η ζέστη και η υγρασία στο μπάνιο μπορούν να επιφέρουν ταχύτερη διάλυση των αρωματικών ελαίων, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει τη μυρωδιά του αρώματος. Ενώ το άρωμα ποτέ «δε χαλάει», θα αρχίσει να μυρίζει παράξενα, κάτι το οποίο δε σκόπευε εξαρχής ο αρωματιστής.
  #2Μύθος: « Η μυρωδιά του αρώματος στο χαρτί είναι πανομοιότυπη με εκείνη στο δέρμα»
Το άρωμα θα μυρίζει διαφορετικά σε ένα κομμάτι χαρτί ή ρούχο από τη μυρωδιά του όταν συνδυαστεί με τα φυσικά έλαια του δέρματός σας. Είναι πραγματικά απίθανο να βρεις τη μυρωδιά του αρώματος στο δέρμα με το να μυρίσεις ένα κομμάτι χαρτί. Επιπλέον, το άρωμα μπορεί και θα μυρίζει ελαφρώς διαφορετικά σε διαφορετικούς τύπους δέρματος.
#3Μύθος:  «Πρέπει να το εφαρμόζεις με το να το ψεκάζεις σα σύννεφο στον αέρα και να περπατήσεις μέσα από αυτό»
Στην πραγματικότητα, πρέπει να βάζεις το άρωμά σου ψεκάζοντάς το φειδωλά απευθείας σε στεγνό δέρμα . Εφάρμοσέ το σε θερμότερες περιοχές του σώματός σού, όπως τον αυχένα και το στήθος, καθώς με τον τρόπο αυτό θα επιτρέψει στη μυρωδιά να διοχετευθεί ομοιόμορφα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μια συμβουλή από καρδιάς: Μην το παρακάνετε!
#4 Μύθος: «Η κολόνια και τα αρώματα είναι διαφορετικά σε κάθε φύλο»

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η ονομασία δεν παίζει κάποιο ρόλο σχετικά με το φύλο αλλά με τη σύσταση και τη δοσολογία των αρωματικών ελαίων που εμπεριέχονται στο μείγμα. Το άρωμα με την επωνυμία «Eau de cologne» είναι το πιο αδύναμο σχετικά με ποσοστό συγκέντρωσης αρωματικού ελαίου μόνο 3%. Επίσης, ένα άρωμα τύπου «Eau de toilette» έχει συγκέντρωση γύρω στο 10%, ενώ ένα άρωμα «eau de parfum» έχει συγκέντρωση μεταξύ 15% και 20%. Τέλος, τα δυνατά αρώματα εμφανίζουν συγκέντρωση σε ποσοστό 25%.
#5Μύθος: «Πρέπει να τρίβεις το άρωμα στο δέρμα»

Με τον τρόπο αυτό απλά διαλύεται το έλαιο του αρώματος από την τριβή και μειώνεται ο χρόνος διάρκειας της μυρωδιάς. Απλά, άφησέ το να σταθεί στο δέρμα και να απορροφηθεί μόνο του.
#6Μύθος: «Όλα τα αρώματα έχουν την ίδια ένταση»
Η ένταση του κάθε αρώματος είναι άμεσα σχετιζόμενη με την ποσότητα ελαίου που περιέχεται στο παρασκεύασμα. Ένα δυνατό άρωμα φυσικά θα μυρίζει πιο έντονα, εντούτοις, απαιτεί και λιγότερη ποσότητα για ψέκασμα. Θα μυρίζεις υπέροχα έστω και με ένα ψέκασμα.
#7Μύθος: «Όσο πιο μεγάλη είναι η ένταση, τόσο καλύτερη είναι η μυρωδιά του αρώματος»
Αποτελεί γεγονός ότι η συγκέντρωση του αρωματικού ελαίου στο άρωμα απλά αλλάζει την ένταση της μυρωδιάς του και δε λειτουργεί απαραίτητα στο να τη βελτιώσει. Με βάση το είδος της μυρωδιάς που σου αρέσει, η μεγαλύτερη ένταση στη μυρωδιά του αρώματος μπορεί και να σου ταιριάξει. Μάλιστα, η ίδια μυρωδιά σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις μπορεί ακόμα και να μυρίζει διαφορετικά.
#8Μύθος: «Τα αρώματα έχουν την ίδια μυρωδιά από τη στιγμή της εφαρμογής μέχρι και την απομάκρυνσή τους»
Για του λόγου το αληθές, πολλά αρώματα είναι «μη γραμμικά» και περνούν από διάφορους οσφρητικούς τόνους αφότου φορεθούν και μετά. Εάν ένα άρωμα είναι «μη γραμμικό», το πιο πιθανό είναι να είναι και καλύτερης ποιότητας.
#9Μύθος: «Όσο πιο ακριβό είναι ένα άρωμα, τόσο το καλύτερο ποιοτικά»

Αυτό δε συμβαίνει πάντα, καθώς ένα πιο οικονομικό άρωμα μπορεί να «φοριέται» καλύτερα από ένα επώνυμο και ακριβό άρωμα που απλά ίσως να πληρώσεις την επωνυμία του.
Συνεπώς, γνωρίζοντας όλους τους μύθους και της αλήθειες πίσω από κάθε άρωμα, μπορείς κι εσύ να κάνεις τη σωστότερη κατά την προσωπική σου άποψη επιλογή,. Βρες ένα άρωμα και μια μυρωδιά που σε προσδιορίζει και ταιριάζει στα γούστα και το πορτοφόλι σου. Γιατί, κάθε άνθρωπος αποτελεί μια και μοναδική οντότητα σε αυτόν τον πλανήτη και αξίζει να διαφέρεις επιλέγοντας το δικό σου προσωπικό άρωμα…

Ηρώ Μπρότση
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συντάκτρια στο Statusvoice.gr
Πηγές πληροφόρησης:
http://www.businessinsider.com
https://marlenharrison.wordpress.com/

Share on Google Plus

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο σου μπράβο!επιτέλους κάποια πράγματα μπήκαν στη θέση τους! Για μένα το άρωμα μιας γυναίκας είναι κάτι σαν την ταυτότητά της. Την κάνει να ξεχωρίζει και να μένει στο μυαλό καποιου μόνο και μόνο από την μυρωδιά που την χαρακτηριζει. τώρα τελευταία πάθει εμμονή με τα αρώματα της Estee Lauder γιατί νομίζω μου πάνε πολύ οι νοτες τους! Πριν καποιες μέρες αγόρασα το καινούριο της άρωμα που είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει κυκλοφορήσει η μάρκα νομίζω! https://www.atticabeauty.gr/proioda-omorfias/aromata/gunaikeia/eau-de-parfum/estee-lauder-beautiful-belle-eau-de-parfum-00000059856/

    ΑπάντησηΔιαγραφή