Το μικρό απίθανο κόλπο που κάνει τις μπανάνες να μην μαυρίζουν

Πόσο ωραίες δείχνουν οι μπανάνες όταν τις αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Οταν όμως τις παίρνεις σπίτι σου μετά από μερικές μέρες μαυρίζουν και δεν σου κάνει κέφι να τις φας.

Υπάρχει όμως ένας απλός και απίθανος τρόπος, ο οποίος σου εξασφαλίζει ότι οι ωραίες λαχταριστές μπανάνες σου δεν θα μαυρίσουν γρήγορα.

Αν και πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι πιο αποτελεσματικές στη θωράκιση της υγείας μας, ο κόσμος προτιμάει τις άγουρες καθώς είναι πιο ωραίες σαν εικόνα.

Η αλήθεια όμως είναι πως όσο περισσότερα μαύρα σημάδια έχει η μπανάνα, τόσο περισσότερο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μία μόνο επιφύλαξη: Οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι πλούσιες σε σάκχαρα, γι’ αυτό είναι καλύτερο να αποφεύγεται η συχνή τους κατανάλωση από διαβητικούς.

Παρ΄ όλα αυτά αν θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να κάνεις τις μπανάνες να μην μαύρισουν τόσο γρήγορα, το μόνο που θα σου χρειαστεί είναι μια πλαστική μεμβράνη.

Μόλις τις αγοράσεις το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τις ξεχωρίσεις μία προς μία από το τσαμπί. Στην συνέχεια πάρε την απλή πλαστική μεμβράνη που πιθανότατα έχεις στο συρτάρι της κουζίνας σου και τύλιξε καλά το κοτσάνι της κάθε μπανάνας, όπως στο βίντεο που ακολουθεί.

Δες το βίντεο:
https://youtu.be/QAxTswmFATQ

Υπενθυμίζουμε ότι οι μπανάνες είναι τροπικά φρούτα και δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Γι΄ αυτό καλό είναι να μην τις βάζεις στο ψυγείο.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι σεθερμοκρασία δωματίου, ειδικά όταν είναι ακόμα πρασινωπές και δεν έχουν ωριμάσει.

Αν πάλι θέλεις να τις βάλεις στο ψυγείο, αυτό θα γίνει μόνο όταν αποκτήσουν τις πρώτες καφές κηλίδες.

Καλή επιτυχία!

Bovary.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια: