Το καθρέφτισμα

Σε μια στιγμή προσωπικής ενδοσκόπησης κοιτάζεις το σχηματισμένο είδωλό σου στον καθρέφτη. Μύριαδες σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου. Ποια είμαι; Πού πηγαίνω; Είμαι όμορφη; Τα μαλλιά μου θα ήταν καλύτερα κόκκινα;

Αυτό που βλέπεις είναι απλά η εικόνα του εξωτερικού σου εαυτού. Δυστυχώς για εσένα ο καθρέφτης θα αποκαλύψει την εικόνα του φαίνεσθαι... Το είναι σου βρίσκεται βαθιά κρυμμένο και ριζωμένο μέσα σου.
Παρατηρείς τη μορφή σου και συνειδητοποιείς το όλον σου... Δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα κομμάτι σώματος καλυμμένο με ρούχα.

Όλα τα συναισθήματά σου, οι σκέψεις σου, η φωνή της λογικής και ο παραλογισμός σου δεν αποκαλύπτονται. Μένουν καλά κρυμμένα.

Κοιτάζοντας το είδωλό σου ένας τρίτος θα προσέξει τις ατέλειες στο σώμα σου, θα δώσει σημασία σε εκείνη την εικόνα που τα μάτια του δημιουργούν. Είναι σε απόσταση...

Δε θα γνωρίσει ποτέ την ενδόμυχο ανάγκη σου ή τις σκοτεινές σου σκέψεις. Δε θα γνωρίσει ποτέ το χαρακτήρα σου, αυτό που σου αρέσει ή αυτό που σιχαίνεσαι. Δε θα μάθει ποτέ την ομορφιά της καρδιάς σου και του μυαλού σου.

Ο καθρέφτης απλά θα απεικονίσει και θα αντικατοπτρίσει την εικόνα του ειδώλου σου. Ο καθένας παρατηρώντας το θα λάβει και μια διαφορετική εντύπωση. Τυπώνεται στο ασυνείδητο και το κουβαλάς μια ζωή.

Μην αφήσεις τον καθρέφτη να παρασύρει κάθε ίχνος προσωπικής επαφής. Σπάσε τα δεσμά του καθρεφτισμένου ειδώλου και δημιούργησε από την αρχή μια νέα καθολική εικόνα"ψυχή τε και σώματι''.

Γίνε ο εαυτός σου! Μη δείχνεις απλά ο εαυτός σου. Ζήσε!!! Μη φοβάσαι τον καθρέφτη. Δεν είναι παρά μία παραμορφωμένη αναληθής εικονική πραγματικότητα. Απέκδυσέ την.

Ηρώ Μπρότση
Βοηθός αρχισυνταξίας και συντάκτρια στο περιοδικό Statusvoice.gr
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Share on Google Plus

0 σχόλια: