Η πόλη της Λάρισας πρωταγωνίστρια στα μουσικοκινηματογραφικά δρώμενα

Η πόλη της Λάρισας ετοιμάζεται πυρετωδώς για να διεξάγει δύο μεγάλα φεστιβάλ για τη μουσική και τον κινηματογράφο. Το Μουσικότροπο και το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου έρχονται σύντομα για να κάνουν δυναμική την εμφάνισή τους και να βάλλουν στο προσκήνιο δύο σημαντικές τέχνες.
Το Μουσικότροπο αποτελεί ένα Φεστιβάλ Μουσικής που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καλλιτεχνικό διευθυντή το Χρήστο Λενούτσο, διακεκριμένο πιανίστα. Έχοντας συλλάβει ο ίδιος την ιδέα αυτή, μας προσκαλεί σε ένα μαγικό ταξίδι στην τέχνη της μουσικής μέσα από συναυλίες αλλά και σεμινάρια/ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πάνω από 100 καλλιτέχνες. Ημέρα έναρξης έχει οριοθετηθεί η 20η Ιανουαρίου και θα διαρκέσει για 4 ολόκληρες εβδομάδες. Τα βράδια του Σαββάτου είναι αφιερωμένα σε συναυλίες μουσικές και ορχηστρικές, ενώ τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα υλοποιηθούν οι ημερίδες/σεμινάρια. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του, www.mousikotropo.gr και στη σελίδα του στα Κοινωνικά Δίκτυα (Fb: Μουσικότροπο).
Δυνατές Κινηματογραφικές στιγμές θα ζήσει το κοινό από τις 3-11 Φεβρουαρίου μέσα από το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Αρχικά, ξεκίνησε δειλά δειλά ως ένα τριήμερο φεστιβάλ νεανικό φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν δημιουργοί ηλικίας μέχρι 30 χρόνων, κυρίως μαθητές Λυκείων και Σχολών. Χαρακτηριστικό όμως αυτής της μεγάλης εξάπλωσης στην πόλη είναι το σύνθημα του ίδιου του φεστιβάλ και η κοπιώδης προσπάθεια των ιθυνόντων: «Όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά» και τούτο γιατί για μία εβδομάδα το φεστιβάλ φιλοξενείται σε πάνω από 4 αίθουσες στην πόλη της Λάρισας»… Η διάρκεια του Φεστιβάλ ήδη έχει παγιωθεί στη μία εβδομάδα, ο δε χρόνος διεξαγωγής του είναι ο Φεβρουάριος κάθε χρόνου.
Ταινίες, δημιουργοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί από όλο τον κόσμο θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ! Ακόμη, στην απονομή των βραβείων κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης. Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 11 Φεβρουαρίου. Στο διαγωνιστικό τμήμα μυθοπλασίας θα προβληθούν 60 περίπου ελληνικές και διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, στο διαγωνιστικό animation θα προβληθούν 20 περίπου ταινίες μικρού μήκους animation ενώ στο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ θα διαγωνιστούν 25 ταινίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του http://www.iffl.gr/ αλλά και στα Κοινωνικά Δίκτυα (Fb: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας).
Μείνετε συντονισμένοι, γιατί οι επόμενες μέρες μας επιφυλάσσουν λίγη από τη μαγεία της μουσικής και του κινηματογράφου. Μουσικόφιλοι και κινηματογραφόφιλοι αλλά και όλοι μας ας στηρίξουμε με την παρουσία μας αυτές τις αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις που περισσότερο από κάθε άλλο προβάλλουν την πόλη μας…

Ηρώ Μπρότση
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Συντάκτρια στο Statusvoice


Share on Google Plus

0 σχόλια: