Η καλύτερη ώρα να ποστάρεις για περισσότερα like

Πώς μπορείτε να ανεβάσετε τη δυναμική των post σας στο Instagram;

Αν έχετε λογαριασμό στο Instagram (κι εννοούμε ενεργό λογαριασμό, όχι να μπαίνετε μια φορά το μήνα) τότε σίγουρα έχετε μπει -έστω και υποσυνείδητα- στη φιλοσοφία των like.

Μια μεγάλη αλήθεια έιναι πως το παιχνίδι του μάρκετινγκ παίζεται, πλέον, πολύ δραστικά στα social media και, ακόμα πιο συγκεκριμένα, στο Instagram. Φίλτρα, λεζάντες, hashtag επιστρατεύονται ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο να «ανταμειφθεί» με καρδούλα ή views καθώς περνά από το feed των followers μας.

Δεν χρειάζεται να θέλετε να γίνετε Influencer για να λαμβάνετε ικανοποίηση από το να βλέπετε τον αριθμό των like να ανεβαίνει. Ολοι, λίγο-πολύ, έχουμε μπει σε αυτό το «τριπάκι» (τώρα, το κατά πόσο αυτό είναι υγιές είναι θέμα ενός άλλου άρθρου).

Αν και, προφανώς, η αξία μας δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αριθμό των like που συγκεντρώνουμε στο Instagram, όλοι έχουμε νιώσει ένα τσίμπημα απογοήτευσης όταν βλέπουμε ότι η φωτογραφία που ανεβάσαμε δεν έχει λάβει περισσότερα από π.χ. 15 like (μου έχει τύχει ακόμα και να θέλω να τη διαγράψω, να σβήσω κάθε ίχνος μου από τα social media και να πάω να ζήσω σε μια σπηλιά για μερικούς μήνες).

Οκ, προφανώς, όλα εξαρτώνται από το περιεχόμενο και την ποιότητα της φωτογραφίας (content is the king), αλλά απ' ότι φαίνεται και το timing παίζει σημαντικό ρόλο. Δηλαδή η ώρα που θα επιλέξουμε να ποστάρουμε. Ποια είναι λοιπόν η -σε εισαγωγικά-καλύτερη;

Σύμφωνα με το app Latergramme (ένα «εργαλείο» για να προγραμματίζεις μελλοντικά ποστ στο Instagram), υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα κατά τη διάρκεια των οποίων είναι πιο πιθανό η φωτογραφία σας να δείξει το μέγιστο της δυναμικής της και να συγκεντρώσει τα περισσοτερα like που θα μπορούσε.

Τα στοιχεία του app, κάνουν λόγο για δύο πολύ συγκεκριμένες ώρες: 5 το απόγευμα και 2 τα ξημερώματα.

Και εντάξει, το πρώτο να το καταλάβουμε γιατί, όπως εξηγούν, είναι η ώρα που οι περισσότεροι είτε εγκαταλείπουν σιγά σιγά το χώρο εργασίας τους, είτε και να είναι ακόμα εκεί η παραγωγικότητα τους έχει πέσει και είναι πιο πιθανό να χαζέψουν για λίγο στα social. Στις 2 το βράδυ όμως γιατί;

Και πάλι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπεύθυνων του Latergramm, 2 τα ξημερώματα είναι η ώρα που η ροή στα feed αραιώνει (με άλλα λόγια, δε θα δείτε πολλά καινούρια ποστ εκείνη τη στιγμή). Αυτοί που είναι ακόμα ξύπνιοι λοιπόν και κάνουν το νυχτερινό τους scroll down στο Instagram, (είτε για να δουν τι παίζει, είτε για να τους πάρει ο ύπνος), θα δώσουν πιο εύκολα το like τους σε μια φωτογραφία η οποία εμφανίζεται σε ένα feed που δεν είναι πλημμυρισμένο από νέα post (ανάμεσα στα οποία μπορεί να «χαθεί» το δικό σας).

Για να γίνουμε όμως ακόμα πιο συγκεκριμένοι, κάθε ημέρα της εβδομάδας, έχει τις δικές της «κατάλληλες» ώρες για να ποστάρει κανείς στο Instagram. Αυτές είναι οι εξής:

Κυριακή: Στις 5 μ.μ.

Δευτέρα: 7 μ.μ. και10μ.μ.

Tρίτη: 3 π.μ. και 10μ.μ.

Τετάρτη: 5 μ.μ.

Πέμπτη: 7π.μ. και 11 μ.μ.

Παρασκευή: 1 π.μ. και 8 μ.μ.

Σάββατο: 12 π.μ. και 2 π.μ..

Προφανώς, όλα εξαρτώνται και από το πόσοι σας ακολουθούν, αλλά και το που βρίσκονται (είναι στην ίδια χώρα ή όχι), αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει μια δοκιμή.
Bovary.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια: