«Πέρα από τη γέφυρα».στο Βόλο 26/2/2018

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.30, οι εκδόσεις Πνοή σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Η πένα» θα παρουσιάσουν στο Café Ζώγια το βιβλίο της Έλενας Σαλιγκάρα με τίτλο «Πέρα από τη γέφυρα».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο Παναγιώτης Μανδράκης, φιλόλογος Υ.Δ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Βαρβάρα Καζάκου, φιλόλογος. Αποσπάσματα θα αναγνώσει ο ποιητής Παναγιώτης-Θεοτόκης Λάκκας.

«Πέρα από τη γέφυρα». Μια ιστορία γεμάτη διλήμματα για τον έρωτα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη θέληση για ζωή. Ήρωες που αποζητούν τη λύτρωση πέρα από τη γέφυρα. Αντέχεις να την περάσεις;

Οπισθόφυλλο
Η Χριστιάνα είναι μια νέα και φιλόδοξη φωτογράφος. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Σταύρο και τον Ηλία, οι οποίοι είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Εκείνοι γοητεύονται αμέσως από την αυθεντικότητά της. Ο Ηλίας καταφέρνει να την κερδίσει, ενώ ο Σταύρος πνίγει τα συναισθήματά του βρίσκοντας παρηγοριά στη Δάφνη. Μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα κλονίζει τις ισορροπίες στις ζωές των ηρώων και όσα θεωρούν δεδομένα. Έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα ν’ αλλάξουν ζωή; Μπορούν τα συναισθήματα να θυσιαστούν στον βωμό της ηθικής και του καθωσπρεπισμού; Μια ιστορία γεμάτη διλήμματα για τον έρωτα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη θέληση για ζωή. Οι ήρωες αποζητούν τη λύτρωση πέρα από τη γέφυρα. Μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

Βιογραφικό
Η Έλενα Σαλιγκάρα γεννήθηκε το 1984 και ζει στη Λάρισα. Είναι απόφοιτη Πληροφορικής και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί μέρος της συντακτική ομάδας του www.anapnoes.gr ενώ κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά λογοτεχνικά site. Το μυθιστόρημα «Πέρα από τη γέφυρα» είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.


Share on Google Plus

0 σχόλια: