6/2/2018: Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Γράφει η Ηρώ Μπρότση

Η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου 2018 θα εορταστεί παγκοσμίως την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 με το σύνθημα “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερα διαδίκτυο ξεκινά από εσένα”.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.
Η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου γιορτάζεται παγκοσμίως για να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για παιδιά και νέους και να εμπνεύσει μια εθνική συζήτηση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου γιορτάζεται σε περισσότερες από εκατό χώρες, συντονισμένη από το δίκτυο INSAFE / INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών Κέντρων Ασφαλούς  Διαδικτύου σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Είναι καθήκον όλων των ενασχολούμενων με την ψηφιακή τεχνολογία (μαθητές και παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, νέοι, βιομηχανίες, ιθύνοντες και πολιτικοί) να ενημερωθούν για ζητήματα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και να γνωρίσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν για την ποιοτικότερη περιήγησή τους στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπουδαίο ζήτημα των καιρών μας που χρήζει ευρύτατης ενημέρωσης και διάδοσης.
Όλοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο!!!
 Ας μάθουμε να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια. Ας γίνουμε όλοι ψηφιακά εγγράμματοι χρήστες του Διαδικτύου. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας
Ηρώ Μπρότση
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Βοηθός Αρχισυνταξίας και Συντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό Statusvoice.gr
Σχετικοί Ιστότοποι:
https://saferinternet4kids.gr/
http://www.saferinternet.gr/
https://saferinternet4kids.gr/
Insafe/inhope
Πηγή εικόνας: https://saferinternet4kids.gr/nea/sid-2018/

Share on Google Plus

0 σχόλια: