Προσοχή αγόρια: Η γιαγιά Σωσώ σου λέει πως να αφαιρέσεις το λεκέ από κραγιόν πριν έχεις μπλεξίματα!

Ατιμούλικο πλάσμα! Όχι (μόνο) εσύ, αλλά και η γιαγιά Σωσώ που επιμένει να θεωρεί ότι ο άντρας δεν πειράζει να κάνει κάτι παραπάνω-υποθετικά πάντα, γιατί αν ο παππούς τολμούσε κάτι, μαύρο φίδι. Έτσι, με 3 γιους και 8 εγγονούς οι συνωμοσίες τους παίρνουν και δίνουν, με τη γιαγιά πάντα στο ρόλο του από μηχανής θεού.

Αυτή τη φορά σου μαθαίνει 6 τρόπους για να αφαιρείς το λεκέ από κραγιόν, εύκολα γρήγορα κι αποτελεσματικά για να μην πιαστείς στα πράσα!

Λύση 1

Ψέκασε το σημείο του λεκέ με λίγη λακ κι άφησε τη να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ταμπονάρισε το σημείο με ένα σφουγγάρι και βάλε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο! Όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο!

Λύση 2

Αν το ρούχο έχει ένδειξη μόνο για στεγνό καθάρισμα, χρησιμοποίησε σελοτέηπ. Με συνεχόμενες κι επαναλαμβανόμενες κινήσεις προσπάθησε να αφαιρέσεις το λεκέ. Φρόντισε να ανανεώνειες συχνά το καμμάτι της ταινίας για να μην μεταφέρεις τις χρωστικές του κραγιόν και απλωθεί έτσι ο λεκές.

Λύση 3

Ρίξε πάνω στο λεκέ παιδικό ταλκ, μεγειρική σόδα ή κιμωλία. Άφησε για μια ώρα να απορροφήσει τα έλαια ή το κερί του κραγιόν, αφαίρεσε την όποια σκόνη έχεις ρίξει και τρίψε τοπικά με ένα νωπό πανί και υγρό πιάτων μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.

Λύση 4

Στην περίπτωση που έχεις γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου (αυτό που χρησιμοποιεί η φίλη σου για να ξεβάφεται), τρίψε πάνω στο λεκέ λίγο και θα φύγει, ενώ αμέσως μετά βάλε το ρούχο στο πλυντήριο.

Λύση 5

Αν είναι λευκό το πουκάμισο ή το ρούχο σου, πάρε λευκό οινόπνευμα και βρέξε το λεκέ, ενώ μετά από λίγο τρίψε με ένα νωπό πανάκι και υγρό πιάτων.

Λύση 6 (Ή αλλιώς, η απόλυτη λύση ανάγκης)

Στο σημείο του λεκέ άπλωσε λευκή οδοντόκρεμα και τρίψε μέχρι να φύγει. Ξέπλυνε με νερό, και βάλτο κατευθείαν στο πλυντήριο.
Joytv.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: