Το σοκάκι του φιλιού! Καλότυχο ή γρουσούζικο;

Εκεί όπου ένας πατέρας δολοφόνησε την ερωτευμένη κόρη του και σήμερα λέγεται πως φέρνει στα ζευγάρια 15 χρόνια καλοτυχίας
Το «El Callejon del Beso» αποτελεί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Η μαγευτική μεξικανική πόλη της Guanajuato, μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι.

Δεκάδες ζευγάρια ταξιδεύουν στην γραφική Guanajuato για μια ήρεμη διαμονή με επίκεντρο το Σοκάκι του Φιλιού. Ζευγάρια όλων των ηλικιών -ορισμένα μοιάζουν να έχουν σμίξει πρόσφατα και άλλα συνοδευόμενα από τα παιδιά τους- στέκονται σε μια μακριά ουρά κατά μήκος του τοίχου, το ένα ζευγάρι πίσω από το άλλο, περιμένοντας υπομονετικά για το δικό τους φιλί.
Αν θέλετε να μάθετε την τραγική ιστορία που κρύβεται πίσω από το διάσημο Σοκάκι, τότε ρωτήστε να σας τη διηγηθεί ένας ντόπιος. Αν τον ρωτούσατε, θα σας έλεγε για την ιστορία της Ana και του Carlos, τους εραστές που άθελά τους έκαναν το γραφικό αυτό δρομάκι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η Ana προερχόταν από μια εύπορη οικογένεια Ισπανών που ζούσαν στο σπίτι στο σοκάκι. Ο Carlos ήταν ένας φτωχός μεταλλωρύχος που εργαζόταν στα μεταλλεία της περιοχής, στη Valenciana.

Ένα βράδυ, ο πατέρας της Ana «έπιασε» το ζευγάρι την ώρα που αντάλλασσε ένα παθιασμένο φιλί, στο στενάκι ανάμεσα στα δυο αντικρυστά μπαλκόνια. Ο άντρας, εμφανώς εξαγριωμένος, προειδοποίησε την κόρη του ότι αν επαναλαμβανόταν το ίδιο πράγμα και το επόμενο βράδυ, τότε θα τη σκότωνε. Το επόμενο βράδυ, το ζευγάρι αγνόησε την αυστηρή προειδοποίηση και φιλήθηκε ξανά, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τον έξαλλο πατέρα ο οποίος δε δίστασε να μαχαιρώσει την ίδια του την κόρη.
Σε μερικές εκδοχές της ιστορίας, ο Carlos υπερασπίζεται την αγαπημένη του, πηδώντας μπροστά από εκείνη για να την προστατέψει όχι όμως με καλή κατάληξη. Από την προσπάθειά του, πέφτει στο έδαφος, χτυπάει το κεφάλι του, σπάει το λαιμό του και προσγειώνεται στο τρίτο σκαλοπάτι. Μια κάπως διαφορετική εκδοχή του Ρωμαίος και Ιουλιέτα, αλλά το ίδιο τραγική.
Τώρα, οι ορδές των ζευγαριών περνούν μέσα από το Σοκάκι με τον πόθο να «κλέψουν» ένα φιλί, σαν εκείνο της Ana και του Carlos - χωρίς φυσικά τις τραγικές συνέπειες, όπου το πνεύμα του ερωτευμένου μεταλλωρύχου θα τους προστατεύει αν βέβαια θέλουν να «περιχαρακώσουν» την αγάπη τους. Αν δεν φιληθούν, τότε θα καταραστούν να ζήσουν με κακή τύχη για επτά χρόνια. Αν όμως φιληθούν, τότε θα λάβουν 15 χρόνια καλοτυχίας, λένε οι καλοί γνώστες της ιστορίας.
Το σπίτι της Ana, όπως λέγεται ότι είναι, έχει πια μετατραπεί σε μαγαζί με αναμνηστικά, οι επισκέπτες φτάνουν στο δωμάτιό της και από εκεί στο μοιραίο μπαλκόνι. Εκεί, οι επισκέπτες γράφουν τα ονόματά τους, ή αφήνουν μηνύματα και σημαντικές για εκείνους ημερομηνίες πάνω σε μικρά λουκέτα τα οποία κλειδώνουν πάνω στη μεταλλική μπάρα του μπαλκονιού.

Πηγές:
http://www.newsbomb.gr
https://www.newsbeast.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια: