Ερευνα ανατροπή για την ψυχολογία των γόηδων

Όσοι άνδρες θεωρούν τον εαυτό τους αρρενωπό προς το άλλο φύλο έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα στην ψυχική τους υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι άνδρες που θεωρούν τον εαυτό τους αρεστό προς το αντίθετο φύλο, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν ψυχολογικά προβλήματα σε σχέση με όσους δεν τον θεωρούν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε από την American Psychological Association,η οποία ανέλυσε στοιχεία από 78 έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 19.000 συμμετέχοντες.


Μάλιστα, η έρευνα ανέφερε ότι όσοι άνδρες είχαν σε μεγάλο βαθμό τα 10 παρακάτω χαρακτηριστικά, είναι και αυτοί που μπορεί να έχουν κακή ψυχική υγεία.

Τα χαρακτηριστικά για κάποιον είναι:

    Επιθυμία να κερδίσει
    Ανάγκη για συναισθηματικό έλεγχο
    Ανάληψη κινδύνων
    Βία
    Κυριαρχία
    Αυτοδυναμία
    Υπεροχή στην εργασία
    Εξουσία πάνω στις γυναίκες
    Περιφρόνηση για την ομοφυλοφιλία
    Ανάγκη επίδειξης του status τουΟ υπεύθυνος του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον, Tζόελ Γουόνγκ, ανέφερε ότι όποιος θεωρεί τον εαυτό του γόη, όχι μόνο είναι πιο πιθανό γι΄αυτόν να εχεί κακή ψυχική υγεία, αλλά και επίσης είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσει κάποια θεραπεία. Ο ίδιος τόνισε ότι η δουλειά δεν συνδέεται άμεσα με το παραπάνω αποτέλεσμα, αλλά παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο.

Bovary.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια: