Αποσκευές.....

Όσο  είσαι  νέος,  αθώος και ρομαντικός,έχεις πολλούς φίλους,αγαπάς όλο τον κόσμο,γενικά είσαι μέσα σε όλα και δε σε χαλάνε οι γύρω σου τόσο  εύκολα.
Δε βλέπεις καν τις προδοσίες και τις πισώπλατες μαχαιριές.
Ξεπερνάς εύκολα άσχημες καταστάσεις,λόγω της νεότητας και σίγουρα επειδή δεν έχεις  ακόμη κουραστεί.
Είσαι ρομαντικός και εχεις φουλ εμπιστοσύνη στους ανθρώπους.
Χωρίς  να το καταλαβαίνεις δεν δίνεις καν σημασία σε σοβαρά πράγματα.


Μεγαλώνοντας όμως όλα αυτά αλλάζουν,ίσως επειδή δυσκολεύει και η ζωή εκ των πραγμάτων.
Χάνεις το κουράγιο σου να συγχωρείς πια,οι υπομονές σου εξαντλούνται,γενικά αρχίζεις να μην αφήνεσαι τόσο  στους άλλους,αλλά αντίθετα αρχίζεις να αφήνεις πίσω σου ανθρώπους.
Χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους,επιλέγεις πλέον που θα χαλαλισεις τον εαυτό σου,δίνεις λίγα Όταν  παίρνεις λιγα και τίποτα οταν  παίρνεις τίποτα .


Ίσως να είναι λίγο και το γεγονός οτι μεγαλώνοντας,νιώθεις πως λιγοστεύει και ο χρόνος σου για να τον ξοδεύεις σε λάθος ανθρώπους.
Ίσως η εμπειρία που σε κάνει  να καταλαβαίνεις,πως αξίζουν μόνο όσοι σε σέβονται,σε εκτιμούν και σου εχουν εμπιστοσύνη.
Δεν μπαίνεις πια στη διαδικασία να αποδείξεις ποιός  εισαι.Δεν βρίσκεις τον λογο.Σηκώνεις αδιάφορα τους ώμους και φεύγεις πετώντας κατι ακόμη από  τις αποσκευές σου.
Δεν έχει  σημασία πόσο μόνος νιώθεις,μαθαίνεις να χειρίζεσαι την μοναξιά σου παρα να αναλώνεσαι μέσα  φθηνές συναναστροφές.
Σημασία έχει να κοιμάσαι τα βράδια ήσυχος.
«Δείξε μου τον φίλο σου,να σου πω ποιος είσαι.» Σοφή παροιμία!!!
Τελικά καταλήγεις στην πορεία της ζωης σου,να είσαι με μια μικρή αποσκευή που εκεί μέσα ,χωράνε  όλοι όσα  μέσα από τα  χρόνια ξεχώρισες,αγαπάς  και σέβεσαι.
Ελαφριά πράγματα που απαλύνουν την ψυχή όταν  χρειάζεται.


Να μην λυπάστε λοιπόν για οτι χάνεται  στη πορεία της ζωής  σας,οσο μεγαλώνουμε τοσο λιγότερο βάρος μπορούμε να κουβαλάμε έτσι  κι αλλιώς.
Κι αν κάποιους δεν ήταν  επιλογή σας να τους αφήσετε,σημαίνει πως ήταν  δική τους επιλογή να σας αφήσουν.Το να μην είσαι  πια επιλογή κάποιου λέει  πολλά .
Κουβαλάμε στο τέλος οτι για μας είναι  σημαντικό,αυτό είναι που εχ2ει σημασία .... τα σημαντικά για τον κάθε έναν μας!!!!«Ανέχτηκες Καλό  μου; Έκανες  υπομονή   Φορτώθηκες αρκετά σκουπίδια; Γέμισες με άχρηστα πράγματα την ψυχή σου; Φτάνουν οι βρωμιές που κουβάλησες;
Ωραία !!! Άνοιξε τώρα τις αποσκευές σου και ξεφορτώσου τα όλα  αυτά ,φτάνει μεγάλωσες.»


J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: