έρχεται πόλεμος …!!!

Μυρίζει μπόχα ο αέρας , έρχεται , όπου νάναι  φτάνει .
Είναι στην κάτω γειτονία μοιράζει πόνο , θάνατο , πείνα, προσφυγιά.
Σε λίγο θα φτάσει στο σπίτι μας , μυρίζει μπόχα ο αέρας.
Είναι η μόνη τους λύση για την  «ανάπτυξη» , την ανάπτυξη τους , μέσα από το δικό μας αίμα.
Έφτιαξαν πόλεμο στην πάνω γειτονιά , έκαναν τη δουλειά τους , οι αγορές κέρδισαν πάνω στο αίμα των Σέρβων , των Βόσνιων , των Κροατών , των Κοσσοβάρων .
Έφτιαξαν πόλεμο στην κάτω γειτονιά , κάνουν δουλειές  , με τα κοιτάσματα της  Μοσούλης στο αίμα των Σύρων , των Ιρακινών , των Κούρδων.
Ο πόλεμος είναι χρήμα , χρήμα για τις αγορές , αγορές που σήμερα μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάντια , χωρίς αξιοπρέπεια , χωρίς  χρήματα , χωρίς εθνική κυριαρχία  ,χωρίς οικονομία , χωρίς δημοκρατία , χωρίς μέλλον .
Κι όμως η χώρα , χώρα μας είναι πάμπλουτη. Οι  θησαυροί που «κρύβει» μέσα της είναι αρκετοί να παράξουν δουλειά για όλους , τα παιδιά μας ,εμάς τους ίδιους ,τα εγγόνια μας .
Οι προϋποθέσεις λείπουν ,αυτές που τόσοι μα τόσοι «πολιτικοί» έχουν πείσει το λαό μας για το αντίθετο , ότι τούτη η χώρα είναι μια πάμπτωχη ,Ψωροκώσταινα.
Το Ελληνικό επιστημονικό Δυναμικό εντός και εκτός  είναι υπέραρκετό να καλύψει όλες τις προδιαγραφές και το Ελληνικό εργατικό Δυναμικό το ίδιο. Οι «αγορές» όμως δεν το επιτρέπουν.
Όλοι έχουν πειστεί πως δεν υπάρχει λύση . Η μόνη προοπτική είναι τα ΔΑΝΙΚΑ .
Δανικά για να ζούμε ,Δανικά για να πληρώνουμε, Δανικά για να ονειρευόμαστε ,Δανικά για γιά τα πάντα  και κανείς δεν ρωτά πως και πότε θα εξοφλήσουμε , πότε ?.
Κανείς δεν αναρωτιέται , μα αφού δεν έχουμε να ξοφλήσουμε τα χρέη (νόμιμα ή άνομα) γιατί μας δανείζουν …και μας δανείζουν …και μας δανείζουν . Μα γιατί μας δανείζουν ,  ΓΙΑΤΙ ?
Κανείς δεν αναφέρει πως η δεύτερη άδεια εξόρυξης  στον Πρίνο  δεν εγκρίθηκε , ενώ η ίδια η εταιρεία με ίδια έξοδα θα την έκανε !!! …δεν έχουμε λοιπόν κοιτάσματα στο Αιγαίο  , δεν έχουμε κοιτάσματα Βωξίτη , δεν έχουμε κοιτάσματα ουρανίου στη Ροδόπη  …δεν έχουμε. Μα έλα που έχουμε , όχι μόνο αυτά , αλλά τόσα κι άλλα τόσα .
Πάει ο σίδηρος της Ζάμπια .
Πάει ο χρυσός της Αγκόλα .
Πάνε τα διαμάντια της Ρουάντα.
Πάει το πετρέλαιο του Ιράκ.
Πάει το πετρέλαιο της Λιβύης .
Πάνε οι χώρες . Πάνε οι λαοί. Πάνε …όλα …στις «Αγορές».
Η τελευταία φάση… ο άκρατος Νεοφιλελευθερισμός . Οι «αγορές» και η «ανάπτυξη»  το κέρδος με κάθε κόστος . Το πούλημα της ψυχής στο Διάβολο.
(Εσύ που ετοίμασες  , που ετοιμάζεις τα παιδιά σου να υπηρετούν τις «αγορές» . Εσύ που ετοίμασες «υπηρέτες» για τις «αγορές» και στηρίζεις αυτή την «κατάντια» των ψυχών . Εσύ που δεν θέλεις να ακούς για τις αυτοκτονίες ,8000 εδώ , χιλιάδες το 2008 στην Αμερική.  Εσύ που βλέπεις τους πρόσφυγες  μιάσματα . Εσύ , που κάνεις ότι δεν ξέρεις  πως καταλήγει κάθε καπιταλιστική κρίση . Εσύ , όταν θα το μετανιώσεις , θα είναι αργά… γιατί θα είσαι πρόσφυγας.)
Ανάπτυξη , μιλούν  για ανάπτυξη  για την δική τους ανάπτυξη . Οι αγορές λειτουργούν με στόχο το κέρδος , δεν ενδιαφέρονται για ζωές , για λαούς ,για χώρες ,για σύνορα , για περιουσίες , μόνο κέρδος .
Μια υπενθύμιση από την Ιστορία . Βατερλώ , ήττα του Ναπολέοντα .Η είδηση της νίκης στην Αγγλία έφτασε με καθυστέρηση 20 ωρών. Αυτές τις 20 ώρες ο Ρότσιλντ είχε διαδώσει ενώ γνώριζε την ήττα του Ναπολέοντα ,ότι η Αγγλία είχε ηττηθεί. Αυτές τις 20 ώρες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου πολλαπλασίασε την περιουσία του.
Μόνο δικιά μας ανάπτυξη δεν θα είναι  λοιπόν. Η χώρα πιέζετε από όλες τις πλευρές  οικονομικές , συνοριακές , κοινωνικές .
Πάμε να πιούμε ένα ποτάκι στα μπαρ .
Πάμε στις κοινωνικές εκδηλώσεις να «βοηθήσουμε» τον πλησίον μας.
Πάμε στην αναδάσωση χωρίς υποδομή.
Πάμε στα σκυλάδικα .
Πάμε στα γήπεδα.
  …που πάμε?
Πάμε , να μην σκεφτόμαστε .
Πάμε , να γίνουμε κιμάς.

Γιάννης ΠοταμούσηςShare on Google Plus

0 σχόλια: