Να ήταν η απόσταση γυαλί με μιά να το σπάσω...

Εκείνες οι σχέσεις από απόσταση,δυο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν και οι συνθήκες τους χώρισαν.
Κάποιοι απλά  γεννήθηκαν σε λάθος τόπο,όμως  βρήκανε σε έναν άλλον  το άλλο  τους μισό.
Μπορούν να επιβιώσουν αφού υπάρχει αγάπη.
Χρειάζεται όμως να υπάρχει δύναμη,εμπιστοσύνη,σεβασμός και θέληση!!!!Βασικό σε αυτές  τις σχέσεις είναι  να μοιράζεσαι έστω και από το τηλέφωνο,την καθημερινότητα,μικρούς και μεγάλους προβληματισμούς,να μην κρύβεις τίποτα.
Μιας και το βασικό πρόβλημα σε αυτές  τις σχέσεις είναι  η ανασφάλεια.
Αυτός  ο άνθρωπος  θα πρέπει να είναι  ο πρώτος που μιλάς το πρωί και ο τελευταίος το βράδυ.
Να μην παραλείπεις να λες για το πως πέρασες τη μερα σου για να νιώθει ο άλλος  πως δε χάνει πράγματα από τη ζωή σου.


Δεν πρέπει  να χάνεται η ευκαιρία για συνάντηση ακόμη κι αν αυτό είναι  για ένα 24ωρο.
Να μην αφήνουν να μπαίνει ανάμεσά τους το ψέμα για κανέναν λόγο,όμως  ούτε και αλήθειες που θα ανησυχήσουν τον άλλον και έχουν  μηδαμινή σημασία.Η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα τους θα γιγαντώσει το ασήμαντο,θα φέρει άγχος και ανησυχία και μια ρήξη που απο κοντά δε θα ερχόταν ποτέ.


Ναι,είναι  πολύ  δύσκολο να επιβιώσει μια σχέση σε απόσταση,γιατί λένε πως μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονούνται.
Είναι  δύσκολο γιατί  καμιά  φορά οι ανάγκες για μια αγκαλιά,οι παρεμβολές που δέχεται κανείς είναι ακριβώς αυτό το κάτι που έρχεται  να γεμίσει το κενό που αφήνει ο άλλος.
Κάποιες φορές η ψυχολογική κούραση από  την απουσία του άλλου  σε φτάνει στα όρια του να βάλεις ένα  τέλος.
Όμως  από την άλλη ,μια σχέση  με γερές βάσεις,με εμπιστοσύνη και αυτό το ξεχωριστό που βρήκες στον άλλον,αξίζουν πολλά  για να προσπαθήσεις για να παλέψεις να κρατηθεί μια σχέση αγάπης.Τα πλεονεκτήματα αυτών των σχέσεων είναι  εξίσου αρκετά.
Όπως το οτι η απόσταση κρατάει ασβέστη τη φλόγα αναμεσά τους.
Δεν υπάρχει η καθημερινή τριβή,που φέρνει καυγάδες.Εφόσον ο χρόνος που υπάρχει για να περάσουν μαζί είναι λίγος,κανείς δεν έχει  διάθεση να τον σπαταλήσει σε παρατηρήσεις για μικρά και ασήμαντα πράγματα, που θα φέρουν καυγά.
Αυτες οι λίγες ωρες ή μέρες θα είναι καθαρά για διασκέδαση και θα είναι  πάντα σαν να ερωτεύτηκαν εχθες!!!
Θα είναι σαν να κάνουν πολύ συχνότερα διακοπές από  οτι ο υπόλοιπος κόσμος.Σίγουρα αυτές  οι σχέσεις δε μπορούν να υπάρχουν  για πάντα ετσι,όμως μέχρι να λυθεί το πρόβλημα «απόσταση» μπορούν  να επιβιώσουν.Εφόσον υπάρχει δύναμη και θέληση . Όμως ,ποιος χάνει τη δυναμη του και τη θέληση του όταν ξέρει πως παλεύει για έναν  άνθρωπο που είναι το απόλυτο ταιριαστό γι’αυτον
Όταν  ξέρει πως σε όλον τον κοσμο ένας μόνο  άνθρωπος υπάρχει να είναι γι’αυτον;

Τίποτα δεν είναι  ακατόρθωτο,αρκεί να υπάρχει αγάπη και θέληση. Και κυρίως να μην είναι  κανείς από  τους δυο επιρρεπής στα «λάθη » και στις εξωτερικές από  τη σχέση παρεμβολές!!!!

Οι πιο ζηλευτές σχέσεις είναι αυτές που επιβίωσαν μέσα  από κάθε  δυσκολία και βγήκανε αλώβητες αντέχοντας στην απόσταση και στο χρόνο!!!!

J.IakovidouShare on Google Plus

0 σχόλια: