23.03.2018: Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

Γράφει η Ηρώ Μπρότση

Παγκοσμθα Ημέρα Μετεωρολογίας σήμερα. Μια επιστήμη η οποία αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και με τις προβλέψεις της βοηθά τους πολίτες ανά τον κόσμο να γνωρίζουν καθημερινά τις καιρικές συνθήκες, όπως και τις κλιματικές αλλαγές γθα μεγάλα συστήματα του χρόνου. Η ανάπτυξή της έχει επιφέρει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Στις 23 Μαρτίου του 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η 23η Μαρτίου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας.

Στόχος του εορτασμού είναι να καταδείξει τη σημασία που θα διαδραματίζουν ο καιρός, το κλίμα και οι υδάτινοι πόροι στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντός μας, καθώς θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, οι Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες όλου του κόσμου ξεναγούν όσους ενδιαφέρονται στις εγκαταστάσεις τους, ενημερώνοντάς τους από πρώτο χέρι για τον τρόπο που εργάζονται.

Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα δείτε τον καιρό σε ένα μετεωρολογικό δελτίο ή θα ανατρέξετε σε κάποια εφαρμογή για να ενημερωθείτε για τις πρόσκαιρες καιρικές συνθήκες, θυμηθείτε ότι το χρωστάμε σε μια σπουδαία επιστήμη που πρόσφατα αναπτύχθηκε...

Ηρώ Μπρότση
Βοηθός αρχισυντάκτριας και συντάκτρια στο περιοδικό Statusvoice.gr

Πηγές:
http://www.hnms.gr/emy/el/
https://www.wmo.int/
http://www.sansimera.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: