Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας !!!!!

Επειδή σε κάθε τέτοιο άρθρο αισθάνομαι οτι περιαυτολογώ,αυτή τη φορά ζήτησα από 4 άντρες να μου γράψουν κάτι για τις γυναίκες.
Ελπίζω να το απολαύσετε.

Virgo, vidua et mater (παρθένα, χήρα και μητέρα)
Η πρωτοβουλία της ημέρας της γυναίκας πάρθηκε το 1909 στις Η.Π.Α. από το Σοσιαλιστικό Αμερικανικό Κόμμα.
Η επιλογή της μιμόζας έγινε το 1946.
Η γιορτή είναι για να θυμίζει τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις των γυναικών, της βίας και απομόνωσης που υπέστη και υπόκειται το ευγενές φύλλο σε όλο τον κόσμο.Λόγοι για μια γιορτή που πρέπει να είναι όλο τον χρόνο.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ – Πόσες γυναίκες, στους αιώνες ξεχώρισαν, στην επιστήμη, στην τέχνη και στην κουλτούρα ? συχνά ξεχασμένες από την Ιστορία, η συμμετοχή τους είναι ο αγώνας, ακόμα και σήμερα σ’ αυτούς που θέλουν να πνίξουν τη γυναικεία φωνή-προσφορά και να την κάνουν να σωπάσει. Όχι λοιπόν στην σιωπή.
ΠΝΕΥΜΑ ΓΥΝΑΚΕΙΟ – 8 Μάρτη είναι μόνο μια μέρα, μα ο αγώνας είναι καθημερινός. Ενωμένοι Άνδρες Γυναίκες μοιραζόμαστε τη ζωή και αυτό μας κάνει (όλους) περισσότερο δυνατούς.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – Σε πολλές χώρες το δικαίωμα στη μόρφωση είναι ακόμα σκληρός αγώνας, ιδιαίτερα για τα κορίτσια, που έτσι δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό «αύριο» και κατά συνέπεια στερούνται την αυτονομία τους.
Η «μάχη» των δυο φύλλων, πια μάχη?!!
Μα χωρίς το ένα δεν υπάρχει το άλλο !!! Οι λόγοι του συγκεκριμένου μύθου (γιατί περί μύθου πρόκειται) είναι μόνο και μόνο γιατί βολεύει κάποιους και τις αδυναμίες τους.
Η γυναίκα, συνοδοιπόρος, σύντροφος, αγαπημένη είναι η κορωνίδα της φύσης και της ζωής.
Της ζωής όλων μας.-
Γιάννης Ποταμούσης

«Μην έχετε πολλές απαιτήσεις απο τους άντρες ... τους μεγαλώνουν γυναίκες.»
Αγησίλαος  Μπιλάς 49.

«Μια γυναίκα μπορεί να κάνει  έναν άντρα να βγάλει τον χειρότερο του εαυτό, αλλά και τον καλυτερό του. Να τον απογειώσει και να τον εξελίξει.»
Χρήστος Γκίκας 32.


Πριν σχεδόν 20 χρόνια που ήμουν νέος και άμυαλος,θεωρούσα το εαυτό μου  μισογύνη καθώς είχα πεισθεί,πως για όλα τα κακά του κόσμου φταίει η γυναίκα. Μια μέρα, μια κυρία γύρω στα 45 της τότε,πραγματική φεμινίστρια και αρκετά ενεργή στα κοινά του τόπου, με άκουσε που αυτοαποκαλούμουν μισογύνης και με ρώτησε με όλη της την στοργή:
“Γιατί αγόρι μου το λες αυτό; Δεν αγαπάς την μητέρα σου; Την αδερφή σου και τις γιαγιάδες σου;" "
“Φυσικά" αποκρίθηκα.
“Τοτε πως λες ότι είσαι μισογύνης αφού αγαπάς τόσες γυναίκες;"

Αυτό πιστεύω πως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για την ημέρα της γυναίκας. Να αγαπάμε, να φερόμαστε, να σεβόμαστε και αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες με την ίδια αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση που τρέφουμε για τις γυναίκες της ζωής μας, για εκείνες τις γυναίκες που έδωσαν πολλά για να είμαστε αυτό που είμαστε, για εκείνες τις γυναίκες που θέλουμε πάντα το καλύτερο και θέλουμε όλος ο κόσμος να τις φέρεται με τον ίδιο τρόπο με μας. Φερθείτε στις μανάδες, τις αδερφές, τις γιαγιάδες και τις συζύγους των άλλων όπως ακριβώς εύχεστε να φέρονται στις δικές σας.
Ι.Ι.Ι.  37....

Κι εγώ εναν μικρό λόγο,απο τον αγαπημένο μου Ελύτη!!!
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα

J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: