Τα ζάρια της ζωής

Γράφει η Ηρώ Μπρότση

Η ζωή μας χαρίζεται απλόχερα. Η Μάνα καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να φέρει στον κόσμο μια αθώα ψυχή, ένα μικρό Άνθρωπο.

Η ζωή μας μέχρις ότου να φτάσουμε στο θάνατο περνάει από μια σειρά ευτυχών και δυστυχών γεγονότων. Διαμόρφωνουμε το ήθος και το χαρακτήρα μας και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μας επηρεάζουν.

Γινόμαστε ενήλικες και κουβαλούμε στην ψυχή μας τα τραύματα των παιδικών μας χρόνων. Αρχίζουμε να χάνουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας και να μπαίνουμε σε ένα επιθυμητό καλούπι κοινωνικά επιβαλλόμενο.

Εντούτοις, η ζωή είναι γεμάτη από απρόσμενα και απροσδόκητα γεγονότα που μας γεμίζουν άγχος, γιατί μας απομακρύνουν από την καθημερινή μας πάλη.

Συνηθίζουμε να ζούμε σε ρομποτικούς ρυθμούς αλλά η ζωή μπορεί να παίξει τη δική της ζαριά και να ανατρέψει την καθημερινότητά μας ή ακόμα και το είναι μας.

Δυστυχώς, δεν είμαστε προετοιμασμένοι για την κάθε αλλαγή. Κι όμως, είναι μια ευκαιρία για ανασκόπηση και ενδοσκόπηση, ώστε να αφουγκραστούμε όλες τις πιθανές και απίθανες αλλαγές που βιώνουμε σε αυτό το μικρό διάστημα της παρουσίας μας στον πλανήτη.

Γι' αυτό, λοιπόν, κάθε αλλαγή πρέπει να γίνεται δεκτή με οποίες συνέπειες κι αν επιφέρει. Καθώς θεμελιώδες χαρακτηριστικό της φύσης είναι η προσαρμογή στις κλιματικές και οποιεσδήποτε αλλαγές και η ανάκαμψη. Ας παραδειγματιστούμε κι εμείς από τη φύση και ας υιοθετήσουμε την αντίστοιχη πρακτική.

Ηρώ Μπρότση
Βοηθός Αρχισυνταξίας και Συντάκτρια στο περιοδικό Statusvoice.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: