Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφαλείας

Γράφει η Ηρώ Μπρότση

    
Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για μια εβδομάδα ευαισθητοποίησης στη σωστή οδηγική και κυκλοφοριακή συμπεριφορά. Εντούτοις, ως Έλληνες πάσχουμε ως προς την πρακτική εφαρμογή των κανόνων Οδικής κυκλοφορίας (Κ. Ο. Κ.) με αποτέλεσμα τροχαία ατυχήματα να προκαλούνται συνεχώς στους δρόμους. Κακής ποιότητας οδόστρωμα, έλλειψη σήμανσης ή λόγω κακής σήμανσης, έλλειψη οδηγικής συμπεριφοράς αποτελούν τους πλέον χαρακτηριστικότερους παράγοντες πρόκλησης ατυχήματος στη χώρα μας με τραυματισμό και υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Ένας διόλου ασήμαντος παράγοντας είναι και η αγενής συμπεριφορά και αντιμετώπιση από πλευράς των οδηγών. Η ασέβεια γενικότερα ως είθισται να σκιαγραφεί τον Έλληνα οδηγό αποτελεί και ένα από τα αρνητικότερα χαρακτηριστικά του. 

Μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό της εβδομάδας εορτασμού της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής, πραγματοποιούνται πολυάριθμες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή φορέων, που διοργανώνουν δραστηριότητες για μαθητές, γονείς και πολίτες γενικότερα.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής στο δρόμο.

Η φετινή 11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (2018) δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, της υπεύθυνης οδήγησης και της ευγένειας στους ελληνικούς δρόμους.

Ηρώ Μπρότση
Βοηθός αρχισυντάκτριας και συντάκτρια στο περιοδικό Statusvoice.gr
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας


Πηγές:
http://www.ioas.gr/
http://www.ses.gr/
https://www.sansimera.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: