Η Ώρα της Γης – Earth Hour

Γράφει η Ηρώ Μπρότση
Για φέτος το σύνθημα έχει δοθεί για το Σάββατο 24 Μαρτίου 8:30-9:30 μ.μ., ώστε να συντονιστούν όλοι στον πλανήτη Γη και να σβήσουν τα φώτα για 1 ολόκληρη ώρα, ως ένδειξη υπέρ της φροντίδας και προστασίας του «πολύπαθου» περιβάλλοντος, το οποίο και βάλλεται από όλους μας.
Κατά τη συνήθη πρακτική τα τελευταία χρόνια, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.
H Ώρα της Γης (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του γεγονότος https://www.earthhour.org, που βρίσκεται στην αγγλική γλώσσα, κι ενημερωθείτε περαιτέρω για αυτή τη σπουδαία περιβαλλοντική παγκόσμιας εμβέλειας δράση.
Μη μένεις κι εσύ πίσω… Ακολούθησε το ρεύμα και αποδέξου την πρόσκληση αυτή!!! Προσκάλεσε κι άλλους να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τον πλανήτη μας.

Βάλε κι εσύ ένα μικρό λιθαράκι για τη σωτηρία του πολύτιμου πλανήτη μας, του ίδιου του σπιτιού μας…

Ηρώ Μπρότση 
Βοηθός Αρχισυνταξίας και Συντάκτρια στο Statusvoice.gr
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας

Πηγές:
https://www.earthhour.org
https://www.sansimera.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια: