21.04.2018: Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας και Ημέρα του Δισκοπωλείου

Γράφει η Ηρώ Μπρότση

Καινοτομία…. Δημιουργικότητα…. Πόσο μεστές λέξεις!!! Αποτελούν δύο από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε νέο και νέα και ειδικά την εποχή της τεχνολογικής επανάστασης, όπου οι απαιτήσεις των καιρών είναι περισσότερο προς την κατεύθυνση της δημιουργίας, του διαφορετικού και της νεωτερικότητας. Καθετί ρηξικέλευθο το οποίο και στηρίζεται σε μια ιδέα με προοπτική, τείνει να γίνεται αποδεκτό και να υιοθετείται!!!
Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου και είναι η καταληκτήρια ημέρα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (World Creativity and Innovation Day), που ξεκινά στις 15 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Ξεκίνησε το 2001, με πρωτοβουλία της καναδής ψυχολόγου Μάρσι Σαγκάλ, για να υπενθυμίσει στους καναδούς πρώτα και στον υπόλοιπο κόσμο αργότερα την ικανότητα του ανθρώπου να σκέπτεται νέες ιδέες, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και να λαμβάνει αποφάσεις για ένα καλύτερο κόσμο.
Επίσης, Δισκοπωλεία… Δίσκοι… Βινύλια… Απίστευτες εποχές με απίστευτα τραγούδια και καλλιτέχνες. Πλέον μπορεί κανείς να απολαύσει τη μουσική της εποχής εκείνης με συλλεκτικά βινύλια και πικάπ…. Ολόκληρη εποχή, με στίχους, ιδιαίτερη κι επαναστατική για την εποχή της μουσική ζωντανεύει μέσα από το «καθαρό» άκουσμα του κρυστάλλινου ήχου του πικάπ…
Η Ημέρα του Δισκοπωλείου ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ ως γιορτή των 700 ανεξάρτητων δισκοπωλείων της χώρας και σύντομα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Είναι η ημέρα, κατά την οποία τα ανεξάρτητα δισκάδικα του κόσμου, μαζί με τους καλλιτέχνες, γιορτάζουν την τέχνη της μουσικής και μας θυμίζουν ότι η ύπαρξή τους απειλείται από την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσική. Ως Ημέρα του Δισκοπωλείου (Record Store Day) έχει καθιερωθεί το τρίτο Σάββατο κάθε Απριλίου.
Ηρώ Μπρότση 
Βοηθός Αρχισυνταξίας και Συντάκτρια στο Statusvoice.gr
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας

Πηγές:
https://www.wciw.org/
https://www.recordstoreday.com/Hom
https://www.sansimera.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια: