Άντρες και ψέματα

Μπορεί η Πρωταπριλιά να πέρασε, όμως ποτέ δεν θα πάψουμε να αφιερώνουμε κείμενα στους μεγαλύτερους ψεύτες που έχουμε γνωρίσει: Τους άνδρες. Γνωρίζεις γιατί μπορεί η ανδρική φυλή να είναι τόσο… διάσημη για την αντίσταση που επιδεικνύει στην αλήθεια; Και, τελικά, γιατί οι άνδρες μάς «φλομώνουν» στο ψέμα;

«Δεν είμαι έτοιμος για σχέση» (έχει ήδη σχέση εδώ και 3 χρόνια), «περνάω μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου» (συνομιλεί με 5 διαφορετικές στο Messenger), «δεν θα βγω» (ποστάρει story στις 4 τα ξημερώματα). Πόσα τέτοια ψέματα έχουν πει σε εσένα ή τις φίλες σου αυτά τα όντα που αυτοαποκαλούνται «αρσενικά»;

Τα συνηθέστερα ψεύδη των αντρών

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν κάποια ψέματα, τα οποία «συναντάμε» πιο συχνά συνομιλώντας με έναν άνδρα. Όπως:

1. «Εγώ; Εγώ αποφοίτησα πρώτος από τη Σχολή μου». Κλασική περίπτωση υπερ-εγώ, με σκοπό να εντυπωσιάσει. Η αλήθεια είναι πως οι άνδρες δυσκολεύονται να αποδεχτούν την αποτυχία και αυτό οφείλεται στο πώς έχει καθορίσει η κοινωνία την επιτυχία σήμερα.

2. «Φυσικά και συμπαθώ τους φίλους σου». #ΝΑΙΚΑΛΑ. Για αυτό δεν θέλει να έρχεται ποτέ μαζί σου όταν βγαίνετε; Δυστυχώς, μόνο έτσι θα διαπιστώσεις αν λέει την αλήθεια.

3. «Αγάπη μου, είσαι η καλύτερη» (σ.σ. στο σεξ). Ένα από τα πιο συνηθισμένα ψέματα των αντρών, διότι αυτός ο τομέας είναι εκείνος που είμαστε όλοι ευάλωτοι.

4. «Δεν θα μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο, δεν ξέρω καν πού θα είμαι». Αυτό είναι ένα ψέμα μάλλον… λυπηρό, ενώ είναι πασιφανές ότι απομακρύνεται συναισθηματικά από τη μεταξύ σας σχέση.

5. «Θα το κάνω εγώ». Αναφερόμενοι σε κάθε είδους εργασία/δουλειά που τους αναθέτουμε. Γιατί το λένε; Για να αποφύγουν την «γκρίνια» μας, όπως λένε. Στην ουσία λένε ψέματα, για να αποφύγουν μια ακόμα «σκηνή». Απλώς, δεν έχουν καταλάβει πως έτσι… τα κάνουν χειρότερα.
Ποιος φταίει που οι άνδρες λένε ψέματα;

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι άνδρες λένε ψέματα επειδή «οι γυναίκες δεν ακούνε». Ναι, ξέρω, σοκαρίστηκες. Σοκαρίστηκες κυρίως επειδή πιστεύεις πως όντως ακούς. Και όντως ακούς: Τους φίλους σου και τον προϊστάμενό σου. Όμως, όταν είσαι σε σχέση, δεν ακούς καθόλου τον άνδρα δίπλα σου. Και όταν λέει: «Θέλω λίγο χώρο για τον εαυτό μου» εννοεί ακριβώς αυτό και τίποτα περισσότερο. Οι άνδρες λένε ακριβώς αυτό που θέλουν. Και όταν ξεκινούν τα ψέματα, το κάνουν ακριβώς για να αρχίσετε επιτέλους να ακούτε. Αυτό που πρέπει από την πλευρά μας να καταλάβουμε είναι πως οι άνδρες δεν είναι τόσο περίπλοκοι όσο εμείς.

Ναι, οι γυναίκες είναι πολύπλοκες. Διακατεχόμαστε από ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων σε καθημερινή βάση, τα οποία θέλουμε και να τα εκφράζουμε. Αντίθετα, οι άνδρες εκφράζονται με μικρές προτάσεις και ανακεφαλαιώνουν τα θέματα πολύ σύντομα. Και δυσκολεύονται ιδιαιτέρως με τον τρόπο σκέψης μας. Ωστόσο σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει μία «άτυπη συμφωνία»: Αν και οι δύο θαυμάζουμε τον τρόπο με τον οποίο το αντίθετο φύλο σκέφτεται, εάν θαυμάζουμε και οι δύο το πώς ενεργεί το αντίθετο φύλο και αν πραγματικά ακούσουμε ο ένας τον άλλον, τότε οι σχέσεις μας θα είναι πολύ καλύτερες. Φυσικά και οι άνδρες δεν περιμένουν να ενεργούμε όπως εκείνοι. Όμως περιμένουν να μάθουμε να ακούμε τι μας λένε. Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος σας λέει κάτι, ακούστε. Ακούστε πολύ προσεκτικά αυτό που λέει.

Οι γυναίκες που δίνουν χώρο στους άνδρες και πραγματικά τους ακούν, είναι εκείνες που έχουν μακροχρόνιες και πετυχημένες σχέσεις. Επειδή όλοι οι τύποι θέλουν αυτή τη γυναίκα που τους καταλαβαίνει και δεν προσπαθεί να τους αλλάξει.

Αυτό που πρέπει τα ζευγάρια να θυμούνται είναι πως η αφήγηση της αλήθειας είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της απόδειξης ότι η αγάπη είναι πιο σημαντική από τα ψέματα.

Queen.gr


    
Share on Google Plus

0 σχόλια: