Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες

Οι γυναίκες συνηθίζουν να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες, επειδή σύμφωνα με έρευνα ο εγκέφαλός τους είναι πιο... πολύπλοκος.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 20 λεπτά παραπάνω ύπνο απ΄ότι οι άντρες, καθώς ο γυναικείος εγκέφαλος «λειτουργεί» περισσότερο μέσα στην μέρα.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 210 μεσήλικες (άνδρες και γυναίκες).

«Μία από τις βασικές λειτουργίες του ύπνου είναι ότι βοηθάει το μυαλό να «καθαρίσει» από τις σκουτούρες της ημέρας» είπε ο Jim Horne υπεύθυνος του ερευνητικού κέντρου ύπνο στο Πανεπιστήμιο Loughborough.

«Κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, ο φλοιός - το τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μνήμη, τη γλώσσα κ.α - απεμπλέκεται από τις αισθήσεις και ξεκινάει μία λειτουργία ανάκτησης », σχολιάζει.

Οι γυναίκες έχουν την τάση να υπεραναλύουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και γι΄αυτό χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους από τους άνδρες. Για το λόγο αυτό, ένα εικοσάλεπτο παραπάνω ύπνος τους είναι απαραίτητος.

Επίσης, οι άνδρες που έχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον επαγγελματικό τους χώρο και πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά σοβαρές αποφάσεις, χρειάζονται και εκείνοι περισσότερη ώρα ύπνου από τους υπόλοιπους.

Η ίδια μελέτη έδειξε πως ο κακός ύπνος συνδέεται με μια σειρά από παρενέργειες. Αυξημένα επίπεδα ψυχολογικής δυσφορίας, αισθήματα εχθρότητας, κατάθλιψη, θυμός ήταν χαρακτηριστικά που έχουν οι γυναίκες που κοιμούνται λίγο, αλλά όχι οι άνδρες.

Iefimerida.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: