Εκείνες οι γυναίκες, που δεν χώρεσαν ποτέ στην μάζα..

Γράφει η Μαρίσα Παππά

Δεν θα τις ξεχωρίσεις εύκολα μέσα στο πλήθος, είναι από αυτές τις γυναίκες που δεν διαφημίζουν την ομορφιά τους, αντιθέτως τις διακρίνει η σεμνότητα και η κομψότητα. Την ομορφιά τους για να την δεις, θα πρέπει να την αξίζεις, να τις κερδίσεις.
Είναι εκείνες οι μοναδικές γυναίκες που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν σνομπ, διότι δεν συναναστρέφονται με τον όχλο. Είναι εκείνες που δεν φοβούνται να σου δείξουν την συμπάθεια και δεν σου αποκρύπτουν την αντιπάθειά τους.
Έχουν βλέμμα καθαρό, δυνατό και διαπεραστικό, το χαμόγελό τους σε καθηλώνει και σε αναγκάζουν με την ευγένεια τους να τις θυμάσαι για καιρό. Δεν έχουν ανάγκη την συνεχή επιβεβαίωση, ξέρουν ποιες είναι και που πάνε. Έχουν σκοπό ζωής.
Δεν θα σου πουν μισόλογα, ούτε θα σε αφήσουν να υποθέτεις τι εννοούν. Ότι είναι θα στο πουν ξεκάθαρα και κατάμουτρα χωρίς περιττές κουβέντες και υπεκφυγές. Οι κουβέντες τους είναι καθαρές και μετρημένες, γιατί όλα πηγάζουν από την ψυχή τους που είναι καθαρή σαν το γάργαρο νερό της πηγής που αναβλύζει φρεσκάδα.
Δεν προσποιούνται ποτέ κάτι που δεν είναι, δεν δειλιάζουν μπροστά σε δυσκολίες και κινδύνους, αντιθέτως κάνουν την διαφορά με τον εκ γενετής τσαμπουκά που τις διακατέχει. Ότι θέλουν να κερδίσουν, το κάνουν με την αξία τους και δεν έχουν ανάγκη να προσποιούνται ζωές ψεύτικες, σχέσεις τελειωμένες και ψεύτικα συναισθήματα για να κερδίσουν αυτό που θέλουν.
Δεν παίζουν ποτέ με τις ψυχές των ανθρώπων το θεωρούν ανήθικο, θέλουν με τις δικές τους δυνάμεις να κερδίσουν τα πάντα, να φτιάξουν τον δικό τους κόσμο, αυτόν που ονειρεύονται, αλλά τίμια.
Δεν φοβούνται να τσαλακώσουν την εικόνα τους, γελούν και κλαίνε δυνατά γιατί όλα πηγάζουν από τα βάθη της καρδιάς τους και είναι αυθεντικά.
Αντιλαμβάνονται τον κόσμο που ζουν περισσότερο από όσο ο κόσμος αυτός προσπαθεί να δείξει. Αντέχουν περισσότερα από τα ορατά δια γυμνού οφθαλμού, είναι ευαίσθητες μα ταυτόχρονα όταν χρειαστεί γίνονται σκληρές. Αλλά είναι αυθεντικές σε όλα τους.
Θα τις δεις να αναζητούν και να επιλέγουν την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Δεν μιλούν πολύ, το βλέμμα τους πολλές φορές χάνεται στο άπειρο και αναζητούν λύσεις σε όλα όσα τις απασχολούν. Είναι οι γυναίκες που δεν αντιγράφουν είδωλα, γιατί είναι οι ίδιες είδωλα. Πατάνε γερά μόνο στα δικά τους πόδια και δεν φοβούνται να περπατήσουν ακόμα και όταν τις έχεις τραυματίσει.
Θα βρουν δύναμη μέσα από την δική τους οπτική γωνία που αντικρίζουν την ζωή και θα σταθούν στα πόδια τους και ας τρέμει η ψυχούλα τους.
Έχουν και αυτές τα σκοτάδια τους και είναι βαθιά δεν τα απαρνιούνται, αλλά δεν είναι και ο τόπος που θα τρέξουν να κρυφτούν για να κουκουλώσουν τα προβλήματά τους.
Αγαπούν το φως, αγαπούν τον ήλιο και τα καθαρά στιγμιότυπα της ζωής.
Από αυτές τις γυναίκες θα πάρεις τα πιο όμορφα μαθήματα, θα σε μάθουν να είσαι ο εαυτός σου.
Loveletters.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: