Ελένη Ξυνοπούλου: Γι’ αυτό είμαι υποψήφια…

Έρχομαι σε επαφή με δεκάδες πολίτες κάθε μέρα. Πολίτες διαφορετικών επαγγελμάτων, κοινωνικής και οικονομικής διαστρωμάτωσης. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, με ρωτάνε γιατί επιμένω να ασχολούμαι με τα κοινά. Γιατί «χαλάω» τον χρόνο μου. Γιατί κατεβαίνω υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, διεκδικώντας την προεδρία της Τοπικής Οργάνωσης της Λάρισας.
Το κάνω επειδή ακριβώς δεν θεωρώ πως «χαλάω» τον χρόνο μου. Ήμουν και είμαι της άποψης πως εμείς διαμορφώνουμε τους όρους του μέλλοντος μας. Εμείς, με τον προσωπικό μας αγώνα δίνουμε το παράδειγμα και στους νεότερους, να ασχοληθούν με τα κοινά, να ασχοληθούν δηλαδή με την ίδια τη ζωή τους, διαμορφώνοντας τους όρους εκείνους, που θα την κάνουν καλύτερη.
Επιπλέον, όσον αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ, θέλω, με τις όποιες δυνάμεις μου, να διαμορφώσω όρους σύνθεσης, ενότητας και δουλειάς. Και οι τρεις αυτοί όροι είναι αναγκαίες συνθήκες για την παράταξη της ΝΔ, ενόψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών. Τα πράγματα στη χώρα είναι σε οριακό σημείο. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστούν να κυβερνήσουν, σε μια περίοδο όπου θα πρέπει να ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο αυτό, θα πρέπει, με όρους πραγματικής ενότητας, να διαμορφώσουμε και να ενημερώσουμε την κοινωνία, ώστε να διευρύνουμε τους εκλογικούς μας ορίζοντες. Θα πρέπει να καταστήσουμε το κρίσιμο του διακυβεύματος σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να ζητήσουμε τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας. Αυτή είναι μια δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική δουλειά, την οποία θα ήθελα να κάνω στην πόλη μου.
Επιπλέον, τόσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό, ασχολούμαι με τις σπουδές, ασχολούμαι και με την παράταξη της ΝΔ. Όλη αυτή η εμπειρία μού επιτρέπει να διεκδικήσω τη θέση της προέδρου στην τοπική κομματική εκδήλωση. Κάθε άνθρωπος νομίζω πως θα πρέπει όχι μόνο να έχει φιλοδοξίες, μα και να εργάζεται σκληρά μέχρι να φτάσει στο σημείο να τις δει να γίνονται πραγματικότητα.

Share on Google Plus

0 σχόλια: