Η Βροχή & Forbrydelsen: Από τη Δανία με αγάπη

Η καινούρια σειρά του Netflix “η Βροχή” έρχεται από την Δανία και προτίθεται να μας καθηλώσει μπροστά από μια οθόνη για δέκα συναρπαστικά επεισόδια, όσα έχει ο πρώτος κύκλος επεισοδίων.

Σε μια μικρή πόλη στη Δανία όλα μοιάζουν να κυλούν ιδανικά, έως ότου εμφανιστούν στον ορίζοντα μαύρα σύννεφα και αναγκάσουν τους κατοίκους να τρέχουν για τη ζωή τους. Μια φαινομενικά απλή βροχή απειλεί να αφανίσει την ανθρωπότητα, ο στρατός έχει βγει στους δρόμους για να επιβάλλει την τάξη και οι βασικοί μας ήρωες κάνουν ότι μπορούν, για να φτάσουν ασφαλείς σε ένα καταφύγιο.

Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκονται η Σιμόνε, μια νεαρή κοπέλα 16-17 ετών και ο μικρός αδερφός της Ράσμους. Τα δύο αδέρφια καλούνται να αντεπεξέλθουν στην πολύ δύσκολη τροπή που έχει πάρει ο κόσμος τους, καθώς για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η μόνη ανθρώπινη επαφή που πρόκειται να έχουν, θα είναι αυτή μεταξύ τους.

Όσο προχωράει η σειρά θα προστεθούν και άλλοι χαρακτήρες, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν την πλοκή και θα βοηθήσουν ώστε να αποκτήσει η Βροχή περισσότερη δράση, αγωνία, μυστήριο. Για όσους λατρεύουν σειρές που περιέχουν ουτοπικούς κόσμους, κόσμους στους οποίους έχει προηγηθεί μια μεγάλη καταστροφή, που έχει αφανίσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού καλό θα ήταν να σπεύσουν να ξεκινήσουν να βλέπουν την Βροχή μόλις διαβάσουν άρθρο αυτό.

Καλή η Βροχή και το πλέον πιθανό είναι ότι θα βγουν περισσότεροι κύκλοι πέραν του πρώτου αλλά μιας και αναφερθήκαμε τηλεοπτικές σειρές που μας έρχονται από τη Δανία, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια σύντομη μνεία σε μία αστυνομική σειρά/μυστηρίου από την ίδια χώρα μιας και οι Σκανδιναβοί είναι εξπέρ του είδους.

Την πρόταση μας αποτελεί το Forbrydelsen – στα αγγλικά “The Killing” –  σειρά τριών κύκλων, όπου στον καθένα εξ’αυτών έχει την ίδια πρωταγωνίστρια την ντετέκτιβ Σάρα Λούντ, η οποία προσπαθεί να εξιχνιάσει μια διαφορετική υπόθεση.

Ο πρώτος κύκλος επεισοδίων ασχολείται με την άγρια δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας την εξιχνίαση της οποίας καλείται να λύσει η ντετέκτιβ Σάρα Λούντ. Στο Forbrydelsen κάθε λίγο και λιγάκι προκύπτει και διαφορετικός ένοχος, κάποιο μέλος της οικογένειας της, κάποιος συμμαθητής ή συμμαθήτρια της κ.ο.κ κάτι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Παράλληλα με το ανθρωποκυνηγητό που έχει ξεκινήσει για τον δολοφόνο της κοπέλας παρακολουθούμε και στιγμιότυπα από την προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου δημάρχου της Κοπεγχάγης Τρόλς Χάρτμαν, παίρνοντας μια γεύση από την πολιτική ζωή στη Δανία. Η εστίαση στην προεκλογική εκστρατεία θα φύγει σε κάποιο σημείο της σειράς καθώς θα προκύψουν στοιχεία που θα σχετίζουν το δημοτικό συμβούλιο με τη δολοφονία.

Η ιστορία της πρώτης είναι ομολογουμένως εκείνη που σε κάνει να θέλεις να ξεκινήσεις το Forbrydelsen, η παρουσία όμως της Σάρα Λούντ (Σόφι Γκραμπόλ) σε προδιαθέτει ότι και οι άλλοι δύο κύκλοι θα είναι εξίσου συναρπαστικοί.

/https://www.maxmag.gr/television/tvseries/i-vrochi-amp-amp-forbrydelsen-dyo-seires-apo-ti-dania-me-agapi/
Share on Google Plus

0 σχόλια: