9 ΓΡΑΜΜΕΣ

Μα πόσο απλά μπορεί να σχεδιαστεί το σύνθετο... το σπάνιο... με ένα μολύβι που μπορείς να βρεις παντού, σχεδιάζεις εύκολα αυτό που βρίσκεις πολύ δύσκολα. Τον έρωτα μέσα από ένα φιλί. Ή μήπως το φιλί του έρωτα? Ή μήπως το φιλί που έφερε τον έρωτα? Ποιός ξέρει?... μας νοιάζει να το μάθουμε? Καθόλου! Αρκεί που είναι υπέροχο και τα υπέροχα δεν χρειάζεται πάντοτε να τα υπεραναλύεις. Αλλά να τα απολαμβάνεις, για όσο διαρκούν.

Ένα τόσο απλό σχέδιο, που περιγράφει κάτι τόσο δυσεύρετο. Κοιτάς το σκίτσο και καταλαβαίνεις... νιώθεις... Από τις φορές που το μεγαλείο της απλότητας, σου μεταφέρει τόσα πολλά, τόσα βαθιά και τόσα σύνθετα! Μόνο με 9 γραμμές...

Η μαγεία αυτού του απλού σκίτσου, είναι η αρτιότητα του. Πλήρες, σαν να έχει και την παραμικρή σχεδιαστική λεπτομέρεια. Σαν να έχει όλες τις απαραίτητες σκιές, που να το κάνουν σχεδόν φωτορεαλιστικό. Και όμως! Δεν έχει τίποτε από όλα αυτά, παρά μόνο 9 γραμμές... 9 γραμμές που είναι αρκετές για να σου δώσουν, όλα όσα χρειάζονται.

Με 9 καμπυλωτές γραμμές, που σχηματίζουν δύο πρόσωπα ερωτευμένα, που μέσα από το φιλί τους, θέλουν να δώσουν και να πάρουν πολλά. Θέλουν να πουν μεταξύ τους, τα χιλιοειπωμένα που δεν χορταίνουν να επαναλαμβάνουν, αλλά και τα ανείπωτα. Εκείνα τα ανείπωτα που δεν μεταφέρονται ποτέ με λόγια, αλλά μόνομέσα από τα χείλη και τα μάτια. Και το καταφέρνουν.

Η μαγική απεικόνιση κάτι τόσο σύνθετου, μέσω κάτι τόσο απλού... Με 9 γραμμές.

Μια ζωη γεμάτη 9 γραμμές, για όλους μας.
Γιώργος Τοψης
Share on Google Plus

0 σχόλια: