Τι θα πει ο κόσμος ;

Μια φράση χίλιες και μια αναμνήσεις,ο εφηβικός μας εφιάλτης !!!

Η γενιά μας το άκουγε πάντα και για τα πάντα !!!
Μην ανεβαίνεις σε μηχανάκια,θα σε δει κανένας και τι θα πει  ο κόσμος;
Μην καπνίζεις μπροστά στους μεγάλους,τι θα πει η γειτονιά ;;;
Μην βάφεσαι τοσο,μην ντύνεσαι έτσι,μην μιλάς ετσι.
Να λες καλημέρα και να χαμογελάς μην πει ο κόσμος οτι είσαι αγενής και μουντρούχα!!
Μην αντιμιλάς,μην μαλώνεις,μην χτυπάς άλλα παιδιά,μην ανακατεύεσαι σε ξένες υποθέσεις !!!!
Η γενιά μου σχεδόν εκπαιδεύτηκε για να μην αντιδράει,να κάνει πράγματα που δεν θέλει και να το βουλώνει γενικότερα γιατί τους αντιδραστικούς δεν τους συμπαθεί ο κόσμος !!!
Οι δε γυναίκες έπρεπε να έχουμε ένα ολόκληρο βιβλίο στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας,για το τι επιτρέπεται να κάνουμε και τι οχι,απλά και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθούμε γυναίκες !!!!
Και κάπως έτσι (μαλλον)  η εποχή μας είναι η εποχή της κατάθλιψης,από άγχος θες ; Από καταπίεση θες; Από το να τα καταφέρω γιατί αλλιώς θα με πούνε άχρηστο θες; Όλα τα παραπάνω θες ;;;Το παίρνεις απόφαση και ζεις ή ζεις για τους άλλους!!!
Περάσανε τα χρόνια και μεγαλώσαμε,ανακαλύψαμε κάποια στιγμή πως ήμασταν προγραμματισμένοι να δεχόμαστε μια σειρά από γεγονότα,καταστάσεις και συμπεριφορές γύρω μας που απλά δεν θέλαμε,θεωρούσαμε άδικες,μας πλήγωσαν,αλλά έχουμε εκπαιδευτεί για να ζούμε  και να ανεχόμαστε σύμφωνα με το «τι θα πει ο κόσμος»

Τελικά ο κόσμος δεν είπε τίποτα (;) ή ίσως πάντα να λεει !!! Είναι δυνατόν να ζεις μια ζωή με το τι θεωρεί σωστο και αποδεκτό ο τόσος κόσμος γύρω σου ; Όχι !!!


Και καταλήξαμε άλλοι νωρίτερα άλλοι αργότερα,να ζήσουμε τη ζωή που θέλαμε όπως τη θέλαμε χωρίς να αφουγκραζόμαστε ούτε από περιέργεια πλέον τι λεει ο κόσμος γύρω μας !!!
Κάπως έτσι όμως καλώς ή κακώς γεμίσαμε το κεφάλι μας και τις ζωές μας,με ένα σωρό «σαβούρα» γιατί όσο να πεις αυτό το «τι θα πει ο κόσμος» μας προβατοποίησε λίγο,(πολύ θεωρώ εγώ) ας είναι όμως,κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!
Ζήστε όπως θέλετε ο κόσμος έχει δικά του προβλήματα ας ασχοληθεί με αυτά !!!

J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: