"Όταν έχει άσχημο καιρό πάντα να χαμογελάμε"Ανδριάνα Μπιρμπίλη

Ένα νεαρό κορίτσι, που με τόλμη ομολογεί και εκτίθεται σε τόσο δύσκολους καιρούς στην κρίση των αναγνωστών είναι η Ανδριάνα Μπιρμπίλη,που κρατώντας ένα βιβλίο με ένα περιτύλιγμα, δηλώνει πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει μέσα από αγώνα! Το βιβλίο με το περιτύλιγμα είναι μιά ποιητική συλλογή, που μας κάνει υπερήφανους, γιατί υπάρχουν νέα παιδιά, με ήθος και όραμα.Ας την γνωρίσουμε.
Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που ήρθε στα χέρια σας;

Ναι, είχε τίτλο ''Κύμα του Αιγαίου" και μου το έκανε δώρο η μητέρα μου.

Διαβάζετε βιβλια,εκτός από ποίηση.Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Διαβάζω αρκετά βιβλία, περισσότερο εκείνα που με κάνουν και ταξιδεύω μαζί τους. Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι ''Το Όνομα του Ρόδου".

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει η γραφή ποιημάτων;

Γράφω εδώ και 11 χρόνια, το έναυσμα ήταν οτί ήθελα να πώ και να καταθέσω κάποια πράγματα, μέσω της ποίησης πιστεύω πως ο στόχος μου αυτός  επιτεύχθηκε.

«Το βιβλίο με το περιτύλιγμα»Γιατί επιλέξατε τον τίτλο αυτό και το εξώφυλλο;

Έχω γράψει ένα ποιήμα που ονομάζεται"Το βιβλίο με το περιτύλιγμα", το οποίο περιλαμβάνεται στην ομώνυμη συλλογή, η ιστορία του ποιήματος εκείνου είναι πραγματική όντος, το αγόρασα, δεν παραδόθηκε μέχρι σήμερα τουλάχιστον  και έτσι παραμένει  στο ράφι της βιβλιοθήκης μου.  Η ιστορία αυτού του βιβλίου  κρύβει απο πίσω μια μεγάλη αγάπη, με εκανε να γράψω το ποιήμα και στην συνέχεια να δώσω την ονομασία του στην πρώτη μου ποιητική συλλογή. Το εξώφυλλο είναι επιμέλεια της Αγγελικής Ραυτοπούλου και πραγματικά η ιδέα της ήταν εντυπωσιακή να μοιαζει το βιβλίο σαν να έχει περυτίλιγμα.

Γράφετε κάτι καινούργιο;

Έχω γράψεί ακόμα μία ποιητική συλλογή με τίτλο '' Κόκκινος Ορίζοντας" και κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις, τις εκδόσεις Αρισταρέτη. Τώρα ασχολούμαι εκτός απο την συγγραφή της τρίτης μου ποιητικής συλλογής και με στίχους, έχει βγεί ένα τραγούδι σε  μουσική/ ερμηνία Μαγδαληνή Τσακάλοφ και στίχους δικούς μου, με τίτλο " Δύο Φωτιές", κυκλοφορεί στο youtube από την δισκογραφική: Polymusic και ετοιμάζονται και νέα πολύ όμορφα πράγματα.

Ποια είναι η φράση που σας ταιριάζει;

"Όταν έχει άσχημο καιρό πάντα να χαμογελάμε"

Η αγαπημένη σας ταινία;Ποιο τραγούδι σας μιλάει στην καρδιά;

Η αγαπημένη μου ταινία είναι ''Η πόλη των Αγγέλων''. Ένα αγαπημένο μου τραγούδι/ποιήμα είναι ''Ερωτόκριτος (αποχαιρετισμός)''.

«Ο φασισμός δεν έρχεται από έναν κόσμο φωτισμένο»αληθεια τι γεννά φασισμό;

Πιστεύω η έλλειψη παιδείας και γνώσης.

Έχετε γράψει ένα ποίημα με τίτλο «όρκοι αγαπης,»αληθεια τι είναι για σας η αγάπη; 

Για μένα η αγάπη είναι ποίηση.
Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου


Share on Google Plus

0 σχόλια: