Γέμισε γέλια το Κηποθέατρο με τον "Πήτερ Παν"(φωτό)

Το «Θέατρο του Βορρά», ταξιδεψε φέτος το καλοκαίρι στη Λάρισα επιλέγοντας την ιστορία του «Πήτερ Πάν», του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει, και προσκάλεσε το κοινό να πετάξει μαζί του.


H ιστορία ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν ο Πήτερ Πάν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη «Χώρα του Ποτέ». Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χούκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι.


Στη μαγική αυτή πτήση, το κοινό  γνωρισε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και  είδε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, ανεβηκε στη γαλέρα του Κάπτεν Χούκ.

Μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και πολύ τραγούδι όπου οι θεατές ανακαλύπτουν ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετούν στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά, και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.  Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραιδόσκονη.

"Αγαπημένο έργο, που το έχουμε συνδυάσει όλοι στο μυαλό μας με τη μαγεία και το όνειρο; Ποιός πραγματικά όταν ήταν παιδί δεν ήθελε να πετάει, να πολεμήσει πειρατές, να ζήσει τη μεγάλη περιπέτεια; Δεν είναι τυχαίο, που αυτό το έργο αντέχει τόσα χρόνια κι έχει ανέβει από σπουδαίους καλλιτέχνες. Κι είναι σπουδαίο γιατί μας μιλάει – εκτός των άλλων – και για την αγάπη, την ουσιαστική αγάπη μέσα στην οικογένεια, τη φιλία το όνειρο, την πίστη ότι μπορούμε να κατορθώσουμε το αδύνατο αν πραγματικά το πιστέψουμε.
Ένα ίσως από τα μεγαλύτερα διδάγματά του έργου είναι ότι μόνος του ο καθένας βρίσκει τη χαρά και συνεχίζει και προχωράει. Εμείς πρέπει να βρούμε τις χαρούμενες σκέψεις και με αυτές να πετάξουμε!"(Μπιλιω Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη της στο statusvoice.gr)
Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου
Share on Google Plus

0 σχόλια: