Το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας

Λέγεται πως η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε ελαιόλαδο για την ρουτίνα ομορφιάς της. Περιέχει αντιοξειδωτικά, και είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, ή ακόμα και να αναμιχθεί με άλλα συστατικά.

Παρακάτω σου δίνουμε 3 τρόπους που μπορείς να εντάξεις το ελαιόλαδο στην καθημερινότητά σου.

Μαλλιά

Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό ως θεραπεία για την βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών σου. Μπορείς να το απλώσεις στο τριχωτό της κεφαλής για 20 λεπτά μετά το λούσιμο. Ένας άλλος τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι σαν serum μετά το στέγνωμα των μαλλιών για έξτρα λάμψη.


Σώμα

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, το ελαιόλαδο θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Μπορείς να το απλώσεις είτε τοπικά είτε σε όλο το σώμα σαν ενυδατική. Πρόσεξε όμως, αν το δέρμα σου είναι επιρρεπές στην ακμή, γιατί το ελαιόλαδο μπορεί να φράξει τους πόρους. Αν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό σε κάποια σημεία χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό ελαιόλαδου, χυμό λεμονιού και ζάχαρης. Ιδανικό για χείλη, αγκώνες και φτέρνες.

Πρόσωπο

Λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει, το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν serum  για το πρόσωπο, για την πρόληψη ρυτίδων. Προσοχή όμως, μην αντικαταστήσετε το αντηλιακό σας με το ελαιόλαδο γιατί θα «τηγανίσετε» το δέρμα σας.

Υπάρχουν πολύ ακόμα τρόποι να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο. Ως λάδι για τα πετσάκια, ντεμακιγιάζ ματιών ή ακόμα και για το ξύρισμα των ποδιών. Είναι ένα θαυματουργό συστατικό που είναι ιδανικό για πολλές χρήσεις.


Govastileto.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: