Αποκλειστικά στο statusvoice.gr ο Παντελής θαλασσινός

Λίγο πριν τη  μοναδική μουσική συνάντηση του Παντελή Θαλασσινού και του Βασίλη Σκουλά στο Κάστρο του Πλαταμώνα με τίτλο “Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι… Βασίλης Σκουλάς-Παντελής Θαλασσινός”ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Παντελής θαλασσινός μίλησε στο statusvoice.gr και στη Βασιλική Ευαγγέλου--Παπαθανασίου.


Παντελής Θαλασσινός όνομα και πράγμα.Η μουσική σας έχει θάλασσα και παράδοση κρυμμένη.Η νησιωτικη καταγωγή σας ,σας έχει επηρεάσει;

Βεβαίως και με έχει επηρεάσει. Έζησα κοντά στη θάλασσα σχεδόν όλα μου τα χρόνια. Ποτέ στη Χιο πότε στην Πάρο πότε στη Σέριφο είμαι νησιώτης στην καταγωγή.

Αγαπάτε την παράδοση;Τους ήχους,τη μουσική;

Αγαπώ γενικώς την παράδοση και την ελληνική και των άλλων λαών την  αληθινή μουσική όλων των τόπων. Ας μην ξεχνάμε ότι η μουσική προϋπήρχε των γλωσσών και των γραφών.


Ποιο τραγούδι σας κρύβει μια αληθινή ιστορία;

Θα σας πω για παράδειγμα ένα τραγούδι μου που περιέχει μία αληθινη ιστορία. Το τραγούδι αυτό είναι «το γράφειο» Στο τραγούδι αφηγούμαι τη ζωή που έζησα μέσα σε ένα ναυτιλιακό γραφείο την μετέπειτα εποχή από την εποχή που ήμουν ναυτικός Το τραγούδι αυτό βρίσκεται στον πρώτο δίσκο τον λαθρεπιβατών. Και λέει : «Έξω καράβια φεύγουν στον Πειραιά την μπούκα, μένα απ αυτά  θα φύγουμε κάποιο βραδάκι σου είπα»

Υπάρχει συνταγή για επιτυχία;

Κανένας ορθολογισμός και καμιά διαδικασία δεν μπορεί να προβλέψει μία επιτυχία. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν κανείς δεν μπορεί να πάρει στοιχεία σαν συνταγή και να φτιάξει μία Επιτυχία

Από που εμπνεεστε;

Στην τέχνη όπως είναι και μουσική όπως είναι και η τραγουδοποιία, Εμπνέεσαι από οτιδήποτε. Καταστάσεις, συναισθήματα , πάθη, Πολιτικές εξελίξεις, Ιστορίες βιβλία σινεμά και από οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς

Ζούμε στην εποχή του ίντερνετ.Ποσο επηρέασε τη μουσική;

Θα ήταν ψέμα να λέγαμε ότι το ίντερνετ δεν επηρέασε τη ζωή μας και πολύ περισσότερο τη μουσική. Πρώτα απ’ όλα η ποιότητα εγγράφης Των τραγουδιών. Το πλήρες αναλογικό σύστημα  το διαδέχθη η ψηφιακή εγγραφή που πολλές φορές είναι ελλιπής. Ο τρόπος διάδοσης των τραγουδιών που είναι πια μονομερής. Βλεπουμε τραγούδια να κάνουν μεγάλη επιτυχία μόνο μέσα από το internet χωρίς να έχουν την ίδια θέση στις καρδιές των ανθρώπων.

Παντελής Θαλασσινός-Βασιλης Σκουλάς.Μιληστε με για τη συνεργασία αυτή;

Είναι μία συνεργασία που ξεκινάει από μία μεγάλη φιλία. Με τον κύριο Βασίλη Σκουλά είμαστε πολλά χρόνια φίλοι σεβόμαστε ο ένας την δουλειά του άλλου και είναι η δεύτερη χρονιά που βγαίνουμε συναυλίες. Εχω πάντα σαν προτεραιότητα να δουλεύω και να συνεργάζομαι με φίλους.

Στην παρέα των συναυλιών υπάρχει μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα και φιλική με χιούμορ και κατανόηση.

Πιστεύετε ότι οι καλλιτέχνες λειτουργούν ως πρότυπα για το κοινό;

Ναι το πιστεύω αυτό, γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουν γιατι οτιδήποτε αντανακλά στον κόσμο.


Ποια είναι η καθημερινότητα σας ;

Η καθημερινότητά μου είναι πολύ απλή, κάνοντας ότι κάνει ένας συνηθισμένος άνθρωπος.
Προσπαθώ να κάνω τις δουλειές του σπιτιού ψώνια λογαριασμούς τράπεζες έχω αναλάβει εγώ αυτό το κομμάτι. Βέβαια με εξυπηρετεί το ότι έχω ένα μηχανάκι και γυρίζω όλη μέρα. Υπάρχουν και οι ώρες που αποσύρομαι Και κάνω τη δουλειά μου διακριτικά και στην ησυχία. Σας ευχαριστώ

Κι εμείς..και σας ευχόμαστε ένα υπέροχο δημιουργικο,μουσικο καλοκαίρι.

  • Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου
Share on Google Plus

0 σχόλια: