20.08.2018: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών

Γράφει η Ηρώ Μπρότση
Κουνούπια… Ενοχλητικά, θορυβώδη, αιμοδιψή και κυρίως εκνευριστικά. Τι να πεις κανείς για αυτά; Υπάρχει κάποιος που τα θέλει; Η δραστηριότητά τους ενοχλητική και πολλές φορές επιβλαβής για την υγεία των ανθρώπων, καθώς είναι φορείς πολλών ασθενειών. Κι όμως έχουν κι αυτά τη δική τους Παγκόσμια Ημέρα.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ένωσης για τον Έλεγχο των Κουνουπιών (AMCA), μιας επιστημονικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ και στους κόλπους της περιλαμβάνει επιστήμονες από 50 χώρες του κόσμου.
Στόχος της Ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τη βλαβερή συμπεριφορά των κουνουπιών και των άλλων συναφών εντόμων απέναντι στον άνθρωπο.
Η 20η Αυγούστου επελέγη, γιατί την ημέρα αυτή του 1897 ο άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος της Σχολής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ ανακοίνωσε μία σημαντική ανακάλυψη, που έσωσε εκατομμύρια ζωές έκτοτε: Ό,τι για τη μάστιγα της ελονοσίας ευθύνονται τα κουνούπια.

Ηρώ Μπρότση 
Βοηθός Αρχισυνταξίας και Συντάκτρια στο Statusvoice.gr
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας

Πηγές: www.mosquito.org/default.aspx, www.sansimera.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια: