7 λόγοι που καθιστούν το καρπούζι ως το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

Υπάρχουν πολλοί λόγοι και το καρπούζι για μια ακόμη χρονιά είναι στο προσκήνιο!

Καλοκαίρι παιδιά! Και ένα από τα πράγματα που μας θυμίζουν τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις είναι σίγουρα αυτή η μυρωδιά του λαχταριστού καρπουζιού που εκτός από υπέροχο φρούτο, έχουμε καταφέρει να το συνδέσουμε με τις παιδικές αλλά και τις ενήλικες αναμνήσεις μας.

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως το καρπούζι είναι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού είναι αρκετοί, αλλά παρακάτω θα σου πούμε τους 7 πιο στάνταρ!

1.Το καρπούζι είναι το φρούτο με το οποίο έχουμε συνδέσει τις παιδικές μας αναμνήσεις.Αναμνήσεις όπως καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό, όπου ο παππούς μας φώναζε στο μπαλκόνι και αράζαμε τρώγοντας το και ακούγοντας ιστορίες!

2.Είναι ένα δροσερό φρούτο που μπορούμε να το έχουμε μαζί μας παντού και μας γεμίζει το στομάχι (σε ταπεράκι, κομμένο,ε!).

3.Μπορείς να το φας με αλμυρές και γλυκιές παρασκευές! Σε ζελέ για κάτι ελαφρύ και γλυκό ή σε κάποια σαλάτα με λαχανικά.

4.Είναι το φρούτο με το οποίο γίνονται ιδανικά κοκτέιλ!

5.Βοηθά στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού μας.

6.Είναι ένα από τα καλοκαιρινά φρούτα που δεν είναι το ίδιο νόστιμο αν το φας τον χειμώνα! Ξέρεις, τύπου θερμοκηπίου.

7.Είναι πηγή έμπνευσης. Μπλουζάκια με καρπουζάκια, φουσκωτά με το σχήμα μιας φέτας καρπούζι, ακόμη και σαγιονάρες με καρπουζάκια θα δεις στις βιτρίνες.

Δες και μερικές φωτογραφίες στο Instagram για να σου ανοίξει η όρεξη!


Neolaia.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: