Μηλίνα: Το μαγευτικό χωριουδάκι που λατρεύουν οι ιστιοπλόοι (εικόνες)

Η Μηλίνα αποτελεί ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο των δυτικών ακτών του Πηλίου. Είναι ένα μικρό χωριουδάκι δημοφιλές στους κύκλους των ιστιοπλόων για το απάνεμο αραξοβόλι του.
Το τοπωνύμιο Μηλίνα προέρχεται από τη σλαβική λέξη «μλιν» που σημαίνει νερόμυλος. Το χωριό διαθέτει μεγάλη ιστορία, με αρχαία και μεσαιωνικά ευρήματα να έχουν βρεθεί στις γύρω περιοχές αλλά κυρίως η ναυτική του ιστορία είναι μεγάλη. 
Η Μηλίνα είναι τοποθετημένη κοντά στις ακτές του Παγασητικού κόλπου. Βρίσκεται σε απόσταση 49 χλμ. από τον Βόλο, ανάμεσα στα χωριά Αργαλαστή και Λαύκος.
 Κοντά στον οικισμό, συναντάμε πολλούς γραφικούς κολπίσκους με καθαρή θάλασσα σε όλο το μήκος της ακτής. Στο Βαλτούδι, φυσικό λιμάνι του χωριού, βρίσκονται τα νησιά Αλατάς και Πρασούδα.Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό, μπορούμε να επισκεφτούμε στον Άγιο Ανδρέα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, τα ερείπια της αρχαίας πόλης Ολιζών.
Ακόμα, μπορούμε να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στο νησάκι της Πρασούδας, το μοναστήρι των Αγίων Σαράντα στο νησάκι Αλατάς, το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και το ναΐσκο του Αγίου Αθανασίου.
Iefimerida.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: