Μετρώντας άστρα ...

Πάντα ονειρευόμουν εναν κόσμο χαμογελαστό,χωρις συννεφιές,μιζέριες και γκρίνιες... πάντα ήθελα εναν κόσμο χωρίς πολέμους,χωρίς αντιδικίες,χωρίς το διαφορετικό να περιθωριοποιείται.
Πάντα σκεφτόμουν τι όμορφα θα ηταν όλα αν κάθε μέρα ξυπνούσα σε εναν κόσμο με ανθρώπους που πρώτα νοιάζονται για τον διπλανό τους και μετά για τον εαυτό τους !!!
Πάντα πίστευα πως η καλή πρόθεση και η θετικότητα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο !!!
Πάντα ονειρευόμουν ανθρώπους επαναστάτες, διαφορετικούς και λιγο τρελούς,που κάθε φορά που θα ασχημαίνει κατι τον κόσμο μας θα είχανε μια λύση για να ομορφύνει !!!


Εκείνα τα βιβλία φταίνε για ολα ... ολα εκείνα που βάλθηκα να διαβαζω με μανία,ψάχνοντας να δώ,υπαρχει τελικά  αυτο το εξαιρετικά όμορφο, το τέλειο;;!!
Ο ήρωας που σώζει την πριγκίπισσα,ο έρωτας που κανει ευτυχισμένο τον άντρα που δεν κατάφερε να βρει ηρεμία ...!!!
Έψαξα να δω τι ειναι σωστότερο,να πολεμάς για το καλο των λαών ; Ή να πολεμάς αυτούς που πολεμάμε νομίζοντας πως κανουν καλο;;;
Να στηρίζεις  τη σκέψη σου και την θέληση σου ; Ή να την πολεμάς σαν κατι καταραμένο για να μη σε λενε τρέλο;
Να γράφουν ολοι αυτοί οι σπουδαίοι τοσα πολλά για την αγάπη,κι εμείς να μην είμαστε ικανοί ουτε να την περιγράψουμε;


Να καπνίζεις διαβάζοντας τον Μικρό πρίγκιπα ή να πίνεις κρασί σκεπτόμενος  η το παιδί που μετρούσε τα άστρα ...
Να κλάψεις για την γυναίκα που η αγάπη της άργησε μια μέρα ; Ή να χαμογελάσεις γιατι τα πάντα στη ζωή ειναι μια ζαριά ;


Οι τίτλοι ειναι τοσο παραπλανητικοί τελικά μερικές φορές !!!
Ο μικρός πρίγκιπας έμαθε απο μια αλεπού και ταξιδεύοντας στον κόσμο,εμάς απο μικρά μας μάθανε πως το να βγάζεις ρίζες κάπου ειναι ευτυχία και στόχος ζωής!!!
Και το παιδί που μετρούσε τα άστρα,δεν ηταν ενα ρομαντικό παιδί ! Αλλα ενα παιδί με πείσμα να κανει πράξη τα όνειρα του !!!
Κοιμόταν εξω γιατι δεν ειχε που αλλου να παει κι οχι επειδή του άρεσε!!!
Οπότε είτε καπνίζεις,ειτε πίνεις οταν διαβάζεις,μικρή σημασία  έχει ... σημασία εχει πως το τέλειο δεν υπάρχει ουτε στα πιο ρομαντικά βιβλία !!!
Ουτε οι συγγραφείς, οι ποιητές και οι ζωγράφοι  όλου του κόσμου έδωσαν ποτέ κατι τελειο στον κόσμο!!! Μπορεί να έδωσαν κατι μεγάλο,κατι μικρό,κατι πανέμορφο και κατι άσχημο.
Κατι τέλειο ποτέ!!!

Τελικά καθε προσπάθεια να βρώ το ιδανικό μεσα στα βιβλία με οδήγησε απλά στο να καταλάβω πως δεν ύπαρχει  !!!
Το τέλειο,το μοναδικό και το απόλυτα σωστό δεν υπάρχει!!!
Υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι αλλα οχι τέλειοι!!!
Υπάρχει η επανάσταση αλλά,οχι χωρίς θύματα!!!
Υπαρχει η Ειρήνη αλλά, δε θα υπήρχε χωρίς τον πόλεμο !!!
Καθέ τι εχει και το αντίθετο του και ετσι υπάρχουν στον κόσμο  !!


Όμως έμαθα,έμαθα να μετράω τα άστρα και να διαλέγω τα πιο φωτεινά. Κι αφου αποφασίσω οτι αυτα ειναι,μπορώ ήσυχη να ονειρευτώ πως θα υπάρχουν και το επόμενο βράδυ. Σαν πιστοί σύντροφοι για να μου θυμίζουν πως πάντα θα βγαίνει ο ήλιος...
Έμαθα να ονειρεύομαι για να ζώ πιο όμορφα,να αισιοδοξώ για να εχω κίνητρο,να μίλαω για όμορφους ανθρώπους  για να μην παραιτηθώ ποτέ !!!
Να διαβάζω για να εξελίσσομαι .... να μιλάω για οσα διάβασα για να παρασύρω κι άλλους ... ρομαντικά παιδιά σε εναν κόσμο γεμάτο ατέλειες !!!
Αυτο θα ήθελα να είμαστε,ιδανικά πάντα !!! Αλλα και το ιδανικό δεν θα υπάρξει όπως δε θα υπάρξει ποτε και το τέλειο... θα υπάρχει ομως πάντα καποιο βιβλίο κι ένας άνθρωπος που θα μας διδάσκει κατι !!!

Πηγή φωτογραφίας: χαμογελακια

J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: