Από την αρχαιότητα, η ιαπωνική κουλτούρα χαρακτηρίζεται από το σεβασμό απέναντι στις μυστηριακές δυνάμεις που κάθε δημιουργία κρύβει. Μπορεί οι Γκέισες να μην υπάρχουν σήμερα αλλά οι τακτικές φροντίδας της επιδερμίδας τους και οι ιεροτελεστίες ομορφιάς, εξακολουθούν να εμπνέουν την επιστήμη της ομορφιάς. Οι Γιαπωνέζες παραδέχονται πως τηρούν με ευλάβεια ένα ημερήσιο τελετουργικό που περιλαμβάνει πολύωρη περιποίηση και πάνω από 20 προϊόντα. Στον δικό μας τρόπο ζωής φαντάζει υπερβολή, ας προσπαθήσουμε όμως να υιοθετήσουμε μερικά φυσικά μυστικά ομορφιάς από τα παρακάτω, μήπως και δούμε… άσπρο πρόσωπο!
Μέντα για τις κηλίδες
Κηλίδες που δημιούργησε ο ήλιος και η ακμή στο δέρμα σου; Δοκίμασε να χρησιμοποίησεις τη μέντα. Βάλε στο μπλέντερ μια χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας και άπλωσε την πάστα στα προβληματικά σημεία. Άφησε τη να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε το πρόσωπό σου.
Καθαρισμός με ρυζόνερο
Βράσε ρύζι για το φαγητό σου ρύζι και κράτησε το νερό για να πλύνεις το πρόσωπό σου. Το ρύζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία μεταφέρονται στο βρασμένο νερό.
Πράσινο τσάι για την ακμή
Το matcha είναι σκόνη πράσινου τσαγιού και χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην ιαπωνική τελετή του. Είναι γνωστό για τις ισχυρότατες αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και σε μορφή σκόνης αναμειγμένη με νερό μπορεί εύκολα να γίνει μάσκα προσώπου. Όχι μόνο θα καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, αλλά θα χαρίσει στο δέρμα σου λάμψη και θα εξαφανίσει τα σημάδια ακμής.