Οι " Εναλλάξ"στο statusvoice.gr

Οι" Εναλλάξ"στο statusvoice.gr μίλησαν για την μουσική και τη μπάντα τους στη Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου.

Ας ξεκινήσουμε με τις συστάσεις..Συστηθειτε στο αναγνωστικό κοινό..

Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση οι Εναλλάξ είμαστε οι
Λευτέρης Βουλγαράκης - Ακ.κιθάρα,φωνή
Κώστας Senia - Μπάσο
Μιχαήλ Αγγελος - Τύμπανα
Δημήτρης Καρπούζας - Ηλ.κιθάρα,φωνή

Το συγκρότημα είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης-εκτόνωσης ή σημαίνει κάτι περισσότερο για εσάς; Ποια είναι η φιλοσοφία της μπάντας;

Κατ αρχήν είμαστε μια οικογένεια βοηθάμε ο ένας τον άλλον.Μέσα στο στούντιο προσπαθούμε να ξεφέυγουμε λίγο απο τα προβλήματα μας ,σε κάθε πρόβα προσπαθούμε να ξεδίνουμε λίγο άλλες φορές τα καταφέρνουμε άλλες όχι άνθρωποι είμαστε.Η φιλοσοφία μας είναι να ζούμε την κάθε στιγμή δίνοντας ότι έχουμε μέσα μας σε αυτό που πραγματικά λατρέυουμε η ζωή είναι μικρή για να μην την χαρείς.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Από πού εμπνέεστε τους στίχους σας και σε ποιους απευθύνεστε;

Όσον άφορα την Ελληνική σκηνή τα ακούσματα μας είναι Πυξ Λάξ,Τρύπες,Διάφανα Κρίνα,Οναρ,Domenica,Υπόγεια ρέυματα και γενικά συγκροτήματα αυτου του είδους.
Οι στίχοι μας είναι βγαλμένοι μέσα απο την καθημερινότητα μέσα στα τραγούδια μας θα συναντησεις,προβληματισμούς,όνειρα,πάθος,οργή και απευθήνονται σε όσους θέλουν να τα ακούσουν.

Με ποιόν τρόπο προωθείτε τη μουσική σας και τί ευκαιρίες σας δίνονται για συναυλίες;

Καλώς η κακώς το διαδίκτυο είναι μονόδρομος για τα νέα συγκροτήματα διαφημίζεις την δουλειά σου χωρίς συμβόλαια πληρωμές κλπ.Συναυλίες δίνουμε όταν θέλουμε να βρεθούμε με φίλους η όταν έχουμε να μοιραστούμε κάτι νέο με όσους αγαπάνε την μπάντα μας η για κάποιο ανώτερο σκοπό.


Η πειρατεία σκότωσε τη μουσική ή οι των δισκογραφικες  εταιρείες; Πιστεύετε ότι αυτή η εξέλιξη στον τρόπο διακίνησης της μουσικής έκανε καλό ή κακό στον χώρο;
Σημερα υπάρχει κάτι που μπορεί να προσφέρει μια εταιρία σε ένα rock συγκρότημα;

Η πειρατεία σκότωσε τις εταιρίες αλλά όχι την μουσική μουσική θα υπάρχει πάντα ,σίγουρα έκανε κάποιο κακό αλλά άνοιξε και νέους δρόμους για τους νέους καλλιτέχνες . Εν έτει 2018 δέν πιστέυουμε πως μια έταιρια μπορεί να προσφέρει κάτι απλά υπάρχει αυτή σκέψη των 90ς που ήταν πανέυκολο να γίνεις μέλος μια έταιριας που σημαινε τότε πως γίνεσαι και επαγγελματίας

Έχετε βγάλει ποτέ χρήματα από τη μουσική; Από την εμπειρία σας όλα αυτά τα χρόνια  και τη μουσική σας πορεία, τελικά πόσο είναι εφικτό να ζήσεις από την μουσική παίζοντας ελληνόφωνο ροκ; Με τί άλλο ασχολούνται τα μέλη της μπάντας;

Χρήματα όχι δέν έχουμε βγάλει αντίθετα έχουμε δώσει αρκετά είναι ακριβά τα όνειρα σήμερα είναι πολυ δύσκολο να ζήσει κάποιος απο αυτό πλέον κάποιος καινούριος .Ολοι μας έχουμε την μπάντα για ευχαρίστηση δουλέυουμε όλοι στον ιδιωτικό τομέα .

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Κάποιος επερχόμενος δίσκος;

Μόλις έχει κυκλοφορήσει το καινούριο μας τραγούδι ,έχουμε 10 νέα τραγούδια που θα ηχογραφηθούν και θα πλαισιώσουν τον δέυτερο μας δίσκο.

Από πού πήρε το όνομα του το συγκρότημα και γιατί;

Το όνομα Εναλλάξ προήλθε από το πρόβλημα ενώς μικροφώνου στην πρώτη μας εμφάνιση και τραγουδούσαμε δύο άτομα Έναλλάξ στο ίδιο μικρόφωνο
Πείτε μου ένα σημείο ορόσημο για την πορεία της μπάντας και ένα ταξίδι που έμεινε βαθιά χαραγμένο στη μνήμη σας…

Σίγουρα πάντα θα μας μείνουν χαραγμένες δύο εμφανίσεις η εμφάνιση με τον Μπάμπη Στόκα και τον Κώστα Παρίση στο Κηποθέατρο όπως και η ημέρα που παρουσιάσαμε τον πρώτο μας δίσκο μαζι με τα Υπόγεια ρέυματα .

Τελευταία φορά»σε ποιον το αφιερώνετε;

Το Τελευταία φορά είναι αφιερωμένο σε όσους είχαν την δύναμη να σταματήσουν  πράγματα που τους φθείρουν αλλά και σε όσους αγαπάνε τους Έναλλάξ 9 χρόνια τώρα.
Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Share on Google Plus

0 σχόλια: