23- 30. 09.2018: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Γράφει η Ηρώ Μπρότση
Άθληση, φυσική άσκηση, καλή φυσική κατάσταση, ευχάριστη διάθεση, υγιής τρόπος ζωής το σήμα κατατεθέν για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Κάθε χρόνο, μία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σπορ και την άθληση στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (23 Σεπτεμβρίου – 30 Σεπτεμβρίου το 2018). Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) κι έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (European Week of Sport) υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015, σε μία προσπάθεια να ανατραπεί η ανησυχητική τάση για τη μειωμένη ενασχόληση των ευρωπαίων πολιτών με τη φυσική δραστηριότητα, όπως καταδεικνύουν έρευνες, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κρατών μελών της Ε.Ε. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου 2014 για τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα οποία σχεδόν 60% των Ευρωπαίων δεν αθλούνται ή αθλούνται ελάχιστα.
Δράσεις στην Ελλάδα έχουν οργανωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να πραγματοποιηθούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.
Πηγές: ec.europa.eu/sport/week_en, sansimera.gr

Ηρώ Μπρότση
Βοηθός Αρχισυνταξίας και Συντάκτρια στο Statusvoice.gr
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Share on Google Plus

0 σχόλια: