Συγκλονιστικός ο Τάσος Σωτηράκης ως "Άρης"

Ο  «Αρης» φιλοξενήθηκε από το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι -2018 – Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου»και έλαμψε! Καθήλωσε τους θεατές ,που όρθιοι χειροκροτούσαν στο τέλος της παράστασης ,ο Τάσος Σωτηράκης με μια συγκλονιστική ερμηνεία.
« Γιατί ήρθα σήμερα εδώ; Μα εδώ είμαι πάντα. Σήμερα όμως κάτι θέλετε. Μπορεί κι εγώ να θέλω κάτι. Κάτι θέλουμε…»

«Πολλές φορές γίνομαι η φωνή σας και πολλές φορές γίνεστε η φωνή μου. Άλλοι μας ακούν κι άλλοι όχι. Κάποιοι επειδή δεν μπορούν, άλλοι επειδή δεν θέλουν…»

Η παράσταση ξεκινάει με τον Άρη να ανάβει ένα φανάρι, που τον συντροφεύει αναμμένο μέχρι το τέλος. Δικός του ο επίλογος: «…όσο γι’ αυτό το φανάρι που κάποτε έδειχνε πού βρισκόμαστε για να συναντηθούμε με τους άλλους που είχαμε αποκοπεί, δεν έσβησε ποτέ. Άλλοι το βλέπουν κι άλλοι όχι. Την αλήθεια ο καθένας τη χρησιμοποιεί από τη δική του σκοπιά. Εκείνη όμως δεν αλλάζει θέση. Ο χρόνος τη δικαιώνει»…

Εμπνευσμένη σκηνοθεσία και καταπληκτική ερμηνεία.Η μουσική άψογη και απόλυτα ταιριαστή με τους φωτισμούς,κάνανε το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Ιδιαίτερα το εύρημα "θέατρο στο θέατρο" έφερε τον Αρη στον κόσμο και ταυτόχρονα τον άφησε στον Μύθο χωρίς άσκοπους μελοδραματισμούς.
Το έργο «Αρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του  Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Στον ρόλο του Άρη ο Τάσος Σωτηράκης. Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.

Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel.

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαϊας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη

Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας

Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης

Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός

Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού

Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης

Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέτα Διολή

Εκτέλεση Παραγωγής: Φαίη Τζήμα
*Στα εισαγωγικά είναι αποσπάσματα από το εκπληκτικό κείμενο της Σοφίας Αδαμίδου
Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασιου

Share on Google Plus

0 σχόλια: