Σεπτέμβρης ή Σεπτέμβριος

Όπως και να τον αποκαλέσεις, ο μήνας είναι ο ίδιος. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι πως ο Σεπτέμβρης αποτελεί για μένα μήνα περισυλλογής, οργάνωσης, προγραμματισμού και επαναπροσδιορισμού στόχων και κατευθύνσεων.

Μηνάς γεμάτος! Στον απόηχο του καλοκαιριού και στην έναρξη του φθινοπώρου σηματοδοτεί την ανανέωση, την αλλαγή σκεπτικού και την οργάνωση. Αφήνουμε τη χαλαρότητα και την ανεμελιά του καλοκαιριού και η σκυτάλη δίνεται πλέον στη στοχευμένη δράση.

Μηνάς επιστροφής στην πόλη, γεμάτος με ενδιαφέροντα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα σε εγκαλεί στην τάξη. Προγραμματίζεις τα πλάνα σου, επαναπροσδιορίζεις τους στόχους σου, κάνεις νέα όνειρα και γεμίζεις με ελπίδα την καρδιά σου.

Ο χειμώνας είναι δύσκολος μια βαρύς και γι' αυτό φρόντισε να γεμίσεις τις μπαταρίες σου από το καλοκαίρι. Το φθινόπωρο με το Σεπτέμβρη στην έναρξη είναι ο μήνας ορόσημο για την ομαλή μετάβαση από τη χαλαρότητα σε μια πιο οργανωτική φάση.

Σκέψου, συμβουλέψου, επαναπρογραμμάτισε, οριοθέτησε, στόχευε ψηλά, ονειρέψου... Μα πάνω από όλα φρόντισε να γεμίσεις και την ψυχή σου με δυνατές συγκινήσεις και να πλουτίσεις τον εσωτερικό σου συναισθηματικό κόσμο. Είναι η δύναμή σου που θα σου δώσει την υπερδθνη να υπέρ νικήσεις όλα τα εμπόδια.

Τα υλικά αγαθά έρχονται και φεύγουν στη ζωή μας. Εντούτοις, η ψυχική ανάταση και ευημερία αποτελεί οδοδείκτη για μια πιο αρμονική και ευτυχισμένη ζωή, μια ζωή καλύτερα προσδιορισμένη.

Μια ζωή με ελεύθερες επιλογές...

Ηρώ Μπρότση
Βοηθός αρχισυντάκτριας και συντάκτρια στο περιοδικό Statusvoice.gr
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Share on Google Plus

0 σχόλια: