Ηχηρό μήνυμα για τον αθλητισμό από τους μαθητές

«Ναι» στον αθλητισμό είπαν σήμερα μαθητές σχολείων της συνοικίας Ιπποκράτη που συμμετείχαν στον 2ο Παιδικό Αγώνα Δρόμου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ που διοργάνωσε η 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά για την ανάδειξη του μνημείου του Ιπποκράτη σε συνδυασμό με την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

«Η στήριξη και η εξάπλωση του σχολικού αθλητισμού αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής μας, διότι θέλουμε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τα οφέλη της άθλησης από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία ανέφερε ο Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Δαούλας Γεώργιος. Ο παιδικός αγώνας Ιπποκράτη πρέπει να γίνει θεσμός και θα γίνει ανέφερε ο κ. Δαουλας όπως και οι επόμενοι παιδικοί αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε άλλες συνοικίες της 1ης ΔΚ.

Με τη σειρά της η Πρόεδρος του Μ.Ε.Σ Πέρα Μαχαλά κα. Κακαδιάρη Ασπασια καλωσορισε τους μαθητές και τους μίλησε για τον αθλητισμό που είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ο γνωστός αθλητισμός δεν είναι αυτός που έχει σκοπό τη νίκη. Νικητής στον αθλητισμό είναι αυτός που θα γευτεί τη χαρά της συμμετοχής και ηττημένος είναι αυτός που δεν συμμετέχει και μένεις παθητικός θεατής.

Στους αγώνες συμμετείχαν 320 μαθητές από το 14ο,27ο και 31ο Δημοτικών Σχολείων της περιοχής όπου έτρεξαν διάφορες διαδρομές μέσα στο πάρκο του Αλκαζάρ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Καφφές Θεόδωρος , ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ κ. Αλεξούλης Γιάννης και ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Μόρας Βαγγέλης.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Καφφέ Θεοδωρο για την χορηγία στα μπλουζάκια, τον Συλλογο γονέων&κηδεμόνων του 14ου για τους χυμούς, τον Συλλογο γονέων& κηδεμόνων του 27ου για τα φρούτα, το Μίνι Γκολφ καφέ για τα νερά και τον κ. Αραμπατζη Γεώργιο για την ηχητική κάλυψη του αγώνα.
Σε όλα τα παιδιά δόθηκε συλλεκτικό μπλουζάκι του αγώνα και μετάλλιο. Στους πρώτους κάθε κατηγορίας κύπελλο, μετάλλιο και έπαινος.
Τέλος ευχαρίστησαν την ΕΟΔΥΑ για την υγειονομική κάλυψη του αγωνα, τους διευθυντές &δασκάλους των σχολείων για την συνεργασία καθώς και του εθελοντές.

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία είναι οι εξής:

1η Κατηγορία Αγοριών
1η Θεση Ντολανγκος Αντ. 27ο
2η Θεση Τασιοπουλος Παν. 27ο
3η Θέση Ριζος Αλεξ. 27ο

2η Κατηγορία Αγοριών
1η Θέση Γουγουλιας Θοδ. 31ο
2η Θέση Τηλελης Δημ. 27ο
3η Θέση Παπαοικονομου Βας. 31ο

3η Κατηγορία Αγοριών
1η Θέση Ασκληπιός Νεστ. 27ο
2η Θέση Τηγανης Δημ. 14ο
3η Θέση Μακεντουδης Χρυς. 14ο

1η Κατηγορία Κοριτσιών
1η Θεση Μπομπολα Εύα 27ο
2η Θεση Κουτουκα Βας. 27ο
3η Θέση Παπαργυρη Μελ.31ο

2η Κατηγορία Κοριτσιών
1η Θέση Παπαναστασιου Αγ. 27ο
2η Θέση Ζαχειλα Μαρ. 14ο
3η Θέση Καρατεγου Δημ. 27ο

3η Κατηγορία Κοριτσιων
1η Θέση Λεσι Ερισα 31ο
2η Θέση Αργυριου Παρ. 27ο
3η Θέση Λαλα Ιωαν. 27ο

Share on Google Plus

0 σχόλια: