Παιδί και οδική ασφάλεια ... μια πληγή που συνέχεια αιμορραγεί !!!

Αρχικά θα ήθελα να σας δώσω μερικά απο τα  στοιχεία του Κυρίου ΙΑΒΕΡΗ,ο οποίος κραυγάζει πολλά χρόνια τώρα !!!

Μια μαμά που κρατάει το παιδι της στην αγκαλιά της,60-65 κιλά σε ατύχημα με 50-60 χιλιόμετρα/ωρα θα μετατραπεί σε 3 ολόκληρους τονους,άρα το παιδι που κρατάει στην αγκαλιά της θα γίνει απλά ο αερόσακος της !!! Και φυσικά θα το λιώσει !!!
Κι εσυ κρατάς το μωρο στα χέρια και ξεκινάς να πας έστω και μια απόσταση 2 χιλιομέτρων !!!
Δε θα αναφέρω πολλά δε,για τους ανεγκέφαλους γονείς που βάζουνε τα παιδιά τους σε μηχανάκι χωρις καμία προφύλαξη(κράνος,ειδική φόρμα,επιγονατίδες).
Υπάρχουν δε οι ακόμη πιο ανόητοι, που τα βάζουνε μπροστα στα μηχανάκια ή και αναμεσα τους το λεγόμενο «σάντουιτς» νομίζοντας πως ειναι πιο ασφαλές !!!
Αυτο λέγεται αμέλεια ανηλίκου και σε καθε  πολιτισμένη χώρα διώκεται ποινικά(ισως και εδω πλέον αλλα στην Ελλάδα κανείς δε θα κάνει καταγγελία).
Και φυσικά ο κάθε ένας απο μας που βλέπουμε εναν τετοιο γονιό και δεν μιλαμε ειναι ξεκάθαρα συνένοχος !!!!

Το 2014 συνέβησαν στην Ελλάδα 11.737 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων τα 10.095 ελαφρά, 895 σοβαρά και 747 θανατηφόρα. Από αυτά είχαμε, δυστυχώς, 801 νεκρούς και 1.068 σοβαρά τραυματισμένους. Τα νούμερα μπορεί να φαντάζουν μικρά σε σύγκριση με τα μεγέθη πριν από 15 χρόνια αλλα και παλι μιλαμε για 2 νεκρους την ημέρα !! Όσον αφορά τους θανάτους, οι περισσότεροι προκλήθηκαν έπειτα από σύγκρουση οχημάτων (39,0%), σε εκτροπή από την πορεία τους (31,5%), ενώ με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν η παράσυρση πεζών (17,1%), η πρόσκρουση (9,1%) και η ανατροπή (3,3%).

Ενω το 2016 εξακολουθούν να  υπάρχουν 2 νεκροί και 60 τραυματίες καθημερινά απο τροχαία ατυχήματα !!! Εκ των οποίων καποια ειναι και παιδια  !!!
Ο λογος  Γιατι ακόμη και σήμερα υπάρχουν γονείς χωρίς καμια παιδεία στην οδική ασφάλεια !!!
Υπάρχουν γονείς που δεν εννοούν να καταλάβουν πως καθε φορά που μεταφέρουν τα παιδια τους στα χέρια ή απλα χωρίς ειδικό κάθισμα εγκληματούν κατα των ίδιων τους των παιδιών.
Ειμαστε Εν δυνάμει δολοφόνοι απο τη στιγμή που οδηγούμε,πόσο μάλλον οταν δεν τηρούμε τον Κ.Ο.Κ και τους κανόνες σωστής μεταφοράς των ιδιων μας των παιδιών !!
Επιπλέον υπάρχουν και καποια πράγματα που ειναι εξίσου σημαντικά !
Οπως πως ποδηλάτες και πεζοί λαμβάνονται υπόψιν οσο και οποιοδήποτε αλλο όχημα στην άσφαλτο.
Δεν αγνοούμε τον κίνδυνο οταν βλέπουμε μια μπάλα στην δρόμο,ενα παιδι να περιμένει στο πεζοδρόμιο και τελος ενα παιδι με ενα ποδήλατο !!!
Εχουμε ολοι δικαίωμα στην ασφάλεια και περισσότερο τα παιδια μας που δεν γνωρίζουν ουτε και μπορούν να προστατευθούν μονα τους!!!!

Η παιδική οδική ασφάλεια ειναι υπόθεση των ενηλίκων,ξεκάθαρα!!!!


J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: