Η γυναίκα που είναι αλλεργική στα πάντα έχει κάτι πολύ σημαντικό να μας μάθει για τη ζωή.


Το όνομά της είναι Natasha Coates και κατάγεται από το Nuthall του Nottinghamshire. Αθλήτρια της ενόργανης στο επάγγελμα. Η γυναίκα αυτή έχει μία πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα: Είναι αλλεργική στα πάντα χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής. 

Πάσχοντας από σύνδρομο ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων, βιώνει αλλεργικό σοκ ακόμα και από τον αέρα, με την ασθένειά της να είναι ευρέως γνωστή ως «ιδιοπαθής αναφυλαξία».

Αν σας τρομάζει το όνομα και μόνο, φανταστείτε τι βιώνει η νεαρή Βρετανή ήδη από τα 18 της χρόνια, από τη στιγμή που παρατήρησε πως είναι αλλεργική σε κάθε τι που είναι κοντά της: Στα ζώα, τα ρούχα, το φαγητό. Ακόμα και στη γυμναστική. Σε κάθε της δραστηριότητα ο οργανισμός της αντιδρούσε. Αντιδρούσε, μάλιστα, διαφορετικά σε κάθε αλλεργιογόνο στοιχείο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αντί να απελευθερώνουν πολλές ουσίες κατά την διάρκεια μίας αλλεργικής φλεγμονής, τα κύτταρα αυτά υπερλειτουργούσαν και πολλαπλασιάζονταν τα ίδια. Αποτέλεσμα; Τα πολλαπλά αλλεργικά σοκ που την έστελναν συνεχώς στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αδυνατούν να βρουν μια λύση.

Η ίδια δεν το έβαλε κάτω. Γνωρίζοντας τον κίνδυνο που διέτρεχε, το πρώτο πράγμα που είπε στους γιατρούς είναι πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να εγκαταλείψει τη μεγάλη της αγάπη, την ενόργανη. Έτσι, η μοναδική λύση ήταν να μάθει να ζει με την ασθένειά της, υπομένοντας μια νέα καθημερινότητα που κάποιοι άλλοι δεν θα άντεχαν.

Εκείνη, όμως, δεν τα παράτησε.


Για χάρη της ενόργανης έμαθε να ζει σε ένα εδικά διαμορφωμένο για εκείνη περιβάλλον και να ζει με την αγωνία ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κληθεί να παλέψει για τη ζωή της,

Λαμβάνοντας καθημερινά αγωγή αντιϊσταμινικών και πλήρως εκπαιδευμένη στη χρήση της συσκευής αυτοενιέμενης αδρεναλίνης σε περίπτωση αναφυλακτικού σοκ, η ίδια δίνει μία συνεχή μάχη για τη ζωή αλλά και την καριέρα της. Μια καριέρα που μέχρι στιγμής μετρά 22 χρυσά μετάλλια με τη σημαία της χώρας της!

«Μένω θετική σε όλο αυτό που μου συμβαίνει απλά προσπαθώντας και επιμένοντας να είμαι θετική. Ξέρεις τι λένε… Υποκρίσου πως τα καταφέρνεις μέχρι να τα καταφέρεις πράγματι. Συνεχίζω να λέω στον εαυτό μου ότι όλα είναι εντάξει και πως θα πάνε ακόμα καλύτερα. Ξεκινώ να πιστεύω σε μένα», δήλωσε και συνέχισε με τα λόγια που δεν θα μπορούσε κανείς να ξεχάσει:

«Μόλις εμφανίστηκε η ασθένεια, πραγματικά δεν υπήρχε κανείς που να βιώνει την ίδια κατάσταση και να παλεύει μαζί της, για να θαυμάσω και να πάρω δύναμη από εκείνον. Έτσι, αποφάσισα να γίνω εγώ αυτό το μοντέλο για τους ανθρώπους που θα βιώσουν κάτι ανάλογο».

Πόσα «μπράβο» γι’ αυτό το κορίτσι;limeandlife.com
Share on Google Plus

0 σχόλια: