Παιδί και σοκολάτα: Από ποια ηλικία είναι ασφαλές να αρχίσει να τρώει;

Υπάρχει παιδί που δεν λατρεύει τη σοκολάτα; Δεν υπάρχει. Ωστόσο, οι παιδίατροι συνιστούν να είμαστε πολύ προσεκτικές στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς ένα μωρό ιδανικά θα πρέπει να μείνει μακριά από την κατανάλωσή της μέχρι την ηλικία των δύο ετών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η ηλικία των δύο ετών θεωρείται η κατάλληλη για να αρχίσει ένα παιδί να τρώει σοκολάτα. Μέχρι να κλείσει τα δύο του χρόνια η γάλακτος και η μαύρη θεωρούνται απαγορευτικό σνακ, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το παιδικό πεπτικό σύστημα δεν είναι οργανικά έτοιμο για να επεξεργαστεί τέτοιου είδους τροφές.

Τα δύο αυτά είδη σοκολάτας είναι γνωστό πως περιέχουν σημαντική ποσότητα τόσο καφεΐνης όσο και θεοβρωμίνης.

Η ποσότητα καφεΐνης που υπάρχει στις σοκολάτες αυτές θεωρείται εξαιρετικά διεγερτική. Κι ενώ η θεοβρωμίνη έχει μόνο το ένα δέκατο της επίδρασης της καφεΐνης και θεωρείται ασθενές διεγερτικό, σύμφωνα με τους ειδικούς ούτε αυτή ενδείκνυται για πολύ μικρά παιδιά.

Τι να κάνω όταν το παιδί μου ζητά επίμονα σοκολάτα;

Η λύση βρίσκεται στη λευκή σοκολάτα!

Πρόκειται για ακόμα μία πιο γλυκιά λιχουδιά από τη σοκολάτα υγείας και τη σοκολάτα γάλακτος και σίγουρα θα ικανοποιήσει τον παιδικό ουρανίσκο. Σε αντίθεση με τις άλλες δύο, όμως, τα ποσοστά καφεΐνης που περιέχει δεν κρίνονται ανησυχητικά, γι’ αυτό και μετά τον πρώτο χρόνο ζωής του, ένα παιδί είναι ασφαλές να την καταναλώνει σε μικρές ποσότητες.

Σε κάθε περίπτωση, το πεπτικό σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού γι’ αυτό και καλό θα ήταν να ζητάμε τη συμβουλή του παιδιάτρου μας για τις «ύποπτες» τροφές που εκείνο μας ζητά.

Και μην ξεχνάς: Όλα με μέτρο!
Limeandlife.com
Share on Google Plus

0 σχόλια: