Τι συμβολίζει το χρώμα στα τριαντάφυλλα;

Ένα από τα πιο αγαπημένα δώρα των γυναικών είναι τα λουλούδια... Ειδικά τα τριαντάφυλλα είναι το σύμβολο της γιορτής του έρωτα.
Το κάθε χρώμα στα τριαντάφυλλα, συμβολίζει και διαφορετικά πράγματα!  Γι’ αυτό ας ενημερωθούμε, για να μη στείλουμε...λάθος μήνυμα!  Συμβουλευτήκαμε τους ειδικούς από το proflowers.com.

Τι συμβολίζει το κάθε χρώμα:
Κόκκινο: αγάπη και ρομαντισμός
Το κόκκινο τριαντάφυλλο, ένα από τα πιο καθιερωμένα παγκοσμίως σύμβολα, αντιπροσωπεύει την αληθινή, αιώνια αγάπη.

Ροζ: Αγάπη, την ευγνωμοσύνη, εκτίμηση
Το ροζ τριαντάφυλλο εκφράζει χάρη και κομψότητα, καθώς και τη γλυκύτητα και τον ποιητικό έρωτα και ειδύλλιο  Τριαντάφυλλα σε σκούρα ροζ απόχρωση συμβολίζουν την  ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση, και είναι ένας παραδοσιακός τρόπος για να πει κάποιος ευχαριστώ. Τα ελαφρά ροζ τριαντάφυλλα, συνδέονται με την ευγένεια και το θαυμασμό, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για έκφραση συμπάθειας για κάποιον.

Κίτρινο: Φιλία, Χαρά, Περαστικά
Σε όλη την ιστορία, το κίτρινο είναι χρώμα στενά συνδεδεμένο με τον ήλιο, και δωρίζουμε κίτρινα τριαντάφυλλα όταν θέλουμε να επιβραβεύσουμε τον άλλον. Στέλνοντας κίτρινα τριαντάφυλλα στέλνεις ένα μήνυμα εκτίμησης και πλατωνικής αγάπης. Το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα της χαράς και της απόλαυσης.

Λευκό: Καθαρότητα, αθωότητα, συμπάθεια, Πνευματικότητα
Παλιότερα παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν τα λευκά τριαντάφυλλα ως ένα σύμβολο για την αληθινή αγάπη. Αυτό που στις ημέρες μας συμβολίζεται πλέον από το κόκκινο τριαντάφυλλο.
Το λευκό είναι πλέον το χρώμα του νυφικού τριαντάφυλλο. Το λευκό τριαντάφυλλο είναι ένα παραδοσιακό λουλούδι γάμου. Με αυτή την έννοια, το λευκό αντιπροσωπεύει την ενότητα, την αρετή και την αγνότητα μιας νέας αγάπης. Τα λευκά τριαντάφυλλα συνδέονται επίσης με την τιμή και την ευλάβεια, γεγονός που τα καθιστά και το ταιριαστό χρώμα στη μνήμη αγαπημένων προσώπων.

Πορτοκαλί: Πόθο, ενθουσιασμό και πάθος
Με την απίστευτη ενέργεια τους, τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα είναι η ενσάρκωση της επιθυμίας και του ενθουσιασμού. Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα συμβολίζουν συχνά το πάθος και τον ενθουσιασμό και είναι μια έκφραση ένθερμου ρομαντισμού. Ένα μπουκέτο από πορτοκαλί τριαντάφυλλα θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα.


Filenades.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: