Νέα έρευνα βρήκε έναν ακόμη παράγοντα που επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού


Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία απ’ όλο τον κόσμο 1 σε κάθε 9 - 12 γυναίκες, ανάλογα με τη χώρα διαβίωσης, θα εμφανίσει τη νόσο κάποια στιγμή στη ζωή της. 
Γι’ αυτό και ο φόβος του καρκίνου του μαστού είναι ένας από τους μεγαλύτερους μιας γυναίκας.
Εάν ο καρκίνος εντοπίζεται μόνο στον μαστό και δεν έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, ποσοστό 99% των γυναικών καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τη νόσοκαι να ζήσουν απαλλαγμένες από τον καρκίνο για τουλάχιστον μία πενταετία.
Η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έκθεση στην ακτινοβολία είναι μερικοί από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, φαίνεται όμως ότι δεν είναι οι μόνοι.
Η έλλειψη της επαφής με τη φύση και το πράσινο, θα πρέπει μάλλον να ενταχθεί στη λίστα με τους παράγοντες κινδύνου για τη συχνή νόσο των γυναικών, δείχνει μια νέα ισπανική επιστημονική μελέτη που δημοσίευτηκε στο «International Journal of Hygiene and Environmental Health». 
Οι γυναίκες που ζουν κοντά σε πράσινους ανοιχτούς χώρους είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με Ισπανούς ερευνητές.
Shutterstock
Shutterstock
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες που έχουν πρόσβαση σε πάρκα ή δημόσιους κήπους έχουν λιγότερο άγχος, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.
Το άγχος έχει μια άμεση επίδραση στην ανάπτυξη καρκίνου στους ανθρώπους. Οι ερευνητές έχουν συμπεράνει ότι όταν ένα άτομο βρίσκεται σε κατάσταση άγχους, φυσικές αλλαγές εμφανίζονται μέσα στο σώμα του.
Οσο πιο κοντά ζει μια γυναίκα στο υπαίθριο πράσινο, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, σύμφωνα με την ισπανική μελέτη.
Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από ανάλυση στοιχείων που αφορούσαν 2.800 γυναίκες.
Bovary.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: