Το θεατρικό έργο του Terrence McNally που βασίστηκε στο θρυλικό σεμινάριο που δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης το 1971 και 1972) θα παρουσιαστεί στο “Μικρό Χορν” απ’ τις 7 Νοεμβρίου.
Η Μαρία Ναυπλιώτου -σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου- θα παίξει το ρόλο της Μαρίας Κάλλας.
Σε συνέντευξη που έδωσε, ο/η δημοσιογράφος έκανε μια ερώτηση που γίνεται συχνά -ειδικά στις γυναίκες που δεν είναι μικρούλες και είναι ανύπαντρες και άτεκνες. Μιλώντας για τη Μαρία Κάλλας που πέθανε μόνη και χωρίς παιδιά, ο/η δημοσιογράφος ρώτησε την κα Ναυπλιώτου αν την τρομάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η απάντηση που πήρε ήταν εξαιρετική.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν παίζει ρόλο με πόσους φίλους ή συντρόφους έχεις, ή πόσα παιδιά έχεις κάνει – αν δεν έχεις λύσει τα ψυχολογικά σου θέματα είναι έως και ανεύθυνο να χρησιμοποιείς την οικογένεια και τα παιδιά ως «αντίδοτο». Και επίσης, όσες γυναίκες δεν έχουν γίνει μητέρες δε σημαίνει ότι έχουν ψυχολογικά θέματα ή πως πρέπει να «τρομάζουν» με οποιοδήποτε ενδεχόμενο.
ΥΓ1. Πολύ καλά έκαναν, κατά τη γνώμη μου, και τη ρώτησαν, γιατί της έδωσαν την ευκαιρία να δώσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα απάντηση.
ΥΓ2. Την απάντηση την είδα χάρη στη Χρύσα στο τουίτερ, που σχολίασε εύστοχα: «Εδώ η Μαρία Ναυπλιώτου ουσιαστικά ερωτάται αν τρέμει που δεν έχει άντρα και παιδί, και ρίχνει την τάπα της»
🤘